Garnaalsalade met mango en avocado

Nog op zoek naar een eenvoudig maar heerlijk voorgerecht voor de feestdagen? Dan is dit helemaal wat je zoekt. Je hoeft helemaal geen keukenprins of prinses te zijn om deze feestelijke garnaalsalade te maken. Met enkele ingrediënten en in een minimum aan tijd kan je dit heel eenvoudig voorgerecht of hapje maken. Gamba’s, mango en avocado vormen een ideaal trio.

garnaalsalade

In Spanje is het nog volop de tijd van avocado’s en mango’s. Ik heb het geluk dat ze hier bovendien ook lokaal worden gekweekt. (al is dat nogal controversieel)

Maar goed, ik ben sowieso voorstander om lokaal te kopen en seizoensgebonden. Dus waarom er dan niet gebruik van maken voor een feestelijk hapje of voorgerecht met garnaalsalade, of ik zou beter zeggen gamba salade. Kan je echter geen gekookte gamba’s vinden, kan dit ook perfect met roze garnalen of langoustines. En uiteraard kan je ook rauwe gamba’s zelf bakken of koken als je daar zin in hebt.

Ik werk de salade hier af met pimenton flakes. Dit geeft een heerlijke gerookte touch zonder moeite. De pimenton flakes kan je bijvoorbeeld online kopen of vervang ze eventueel door een beetje pimentonpoeder al zou ik aanraden om de flakes te gebruiken. Ze zijn ook heel lekker op pizza of bij pasta dus zeker niet verloren. Zelf ben ik fan van het merk Las Hermanas.

Het recept is opgesteld voor 2 personen, maar ben je met 4 of 6 in je bubbel, dan kan je alles gewoon vermenigvuldigen.

Liever een warm hapje? Wat denk je dan van dit feestelijke soepje van spruitjes.

Liever een hapje met vlees?

  1. Albondigas en salsa de tomate
  2. morcilla
  3. gehaktballetjes
  4. Salade met eendenborst
Smakelijk
garnaal met mango

Garnaalsalade met mango en avocado

No ratings yet
Gang Hapjes, Voorgerecht
Keuken Spaans
2

Materiaal

  • Eventueel een dresseer ring

Wat heb je nodig?
  

  • 8 gekookte gamba's, gepeld, 6 in stukjes, 2 in zijn geheel
  • 1 avocado in blokjes
  • 1 mango in blokjes (heb je misschien afhankelijk te grootte niet volledig nodig)
  • gegrilde paprikareepjes op olie, uitgelekt
  • mayonaise
  • 1 grote snede brood, gegrild
  • peper en zout
  • gehakte platte peterselie
  • pimenton flakes (gerookt paprikapoeder)
  • citroensap

Wat moet je doen?
 

  • Snij met behulp van een dresseer ring (of glas) 2 cirkels uit het gegrilde brood
  • Meng de mango- en avocadoblokjes door elkaar en breng op smaak.
  • Meng nu de gesneden gamba stukjes met een beetje mayonaise en breng op smaak met peper, zout en eventueel wat citroensap.

Samenstellen

  • Leg de cirkels brood op een bord en zet de ring er terug rond als je die hebt.
  • Vul aan met de avocado/mangoblokjes gevolgd door de gambastukjes.
  • Werk nog af met de paprikareepjes, de hele gamba, plattepeterselie en een beetje gerookte paprikaflakes.
Trefwoord avocado, garnalen, mango
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was in een reactie hieronder
of vermeld @donnacaramella / tag #donnacaramella!
Geef een reactie

Wil je iets delen? Heb je een vraag? Altijd fijn om iets van je te lezen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.