Avocado’s, of avocadopeer

Avocado’s, (of avocadopeer) je houdt ervan of niet. Zelf ben ik een enorme fan. Nog meer sinds ik in een regio woon waar ze ook worden geteeld. Zo krijgen we er in het seizoen vaak van de Spaanse buurman.
En het seizoen is in Europa eigenlijk in de winter!

avocado's

Soorten avocado

Ook goed om weten is dat de ene avocado niet de andere is. Net zoals bij appels en peren heb je hierin variëteiten. Met een gladde of ruwe schil, van klein (dadel of cocktail avocado) tot groot.

avocado's

De variëteit Hass is bij ons het meest gekend en heel het jaar door verkrijgbaar. Het grootste deel van het jaar komt deze echter wel uit Zuid-Amerika. In Europa is dit eigenlijk een wintervrucht. 

avocado's
Hass

Hoe kies je een rijpe avocado?

Het beste om dit te testen is om het topje eraf te halen. Is het bruin, de avocado is te rijp. Gaat het er niet af dan is de avocado niet rijp. 
Is het mooi helder groen dan heb je de perfect avocado. 

avocado's
Foto door form PxHere

Nu je de juiste avocado’s hebt kan je alvast deze overheerlijke pasta met avocado maken.
En volgende keer vertel ik je hoe ik mijn guacamole maak.

Meer recepten met avocado? 

  1. garnaalsalade
  2. Mexiaanse salade
Smakelijk

8 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Beet schreef:

    Wat een interessante en leuke blog om te lezen! Onlangs heb ik zelf ook tropisch fruit geprobeerd. Wat was dat lekker zeg! Het was wel een behoorlijke uitdaging om kwalitatief goed tropisch fruit te vinden.

    Ik heb wat toko’s en online webshops bezocht, helaas was het aanbod vrij schaars.. Gelukkig vond ik Fruit uit Zuid waar je veel en vooral goede kwaliteit tropische vruchten kunt kopen.

Wil je iets delen? Heb je een vraag? Altijd fijn om iets van je te lezen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.