Avocado’s, (of avocadopeer) je houdt ervan of niet. Zelf ben ik een enorme fan. Nog meer sinds ik in een regio woon waar ze ook worden geteeld. Zo krijgen we er in het seizoen vaak van de Spaanse buurman.
En het seizoen is in Europa eigenlijk in de winter!

Soorten avocado
Ook goed om weten is dat de ene avocado niet de andere is. Net zoals bij appels en peren heb je hierin variëteiten. Met een gladde of ruwe schil, van klein (dadel of cocktail avocado) tot groot.

De variëteit Hass is bij ons het meest gekend en heel het jaar door verkrijgbaar. Het grootste deel van het jaar komt deze echter wel uit Zuid-Amerika. In Europa is dit eigenlijk een wintervrucht.

Hoe kies je een rijpe avocado?
Het beste om dit te testen is om het topje eraf te halen. Is het bruin, de avocado is te rijp. Gaat het er niet af dan is de avocado niet rijp.
Is het mooi helder groen dan heb je de perfect avocado.

Nu je de juiste avocado’s hebt kan je alvast deze overheerlijke pasta met avocado maken.
En volgende keer vertel ik je hoe ik mijn guacamole maak.
Meer recepten met avocado?

Wat een interessante en leuke blog om te lezen! Onlangs heb ik zelf ook tropisch fruit geprobeerd. Wat was dat lekker zeg! Het was wel een behoorlijke uitdaging om kwalitatief goed tropisch fruit te vinden.
Ik heb wat toko’s en online webshops bezocht, helaas was het aanbod vrij schaars.. Gelukkig vond ik Fruit uit Zuid waar je veel en vooral goede kwaliteit tropische vruchten kunt kopen.