Avocado brownie

Ken je de avocado brownie al? Een heerlijke smeuïge brownie zonder gluten en de volle smaak van chocolade!

avocado brownie

Avocado wordt ingedeeld bij de groenten. Nu bevat avocado in tegenstelling tot andere groenten wel veel vet. Dit is oliezuur en is een onverzadigd vet dat het LDL-cholesterol van het bloed verlaagt.

Naast gezonde vetten zit de avocado ook vol met vezels, vitaminen en mineralen. Het is een goede bron van kalium, magnesium, vitamine A, B1, B2, B6, C, E en foliumzuur (B11). 

Hoewel avocado’s gezond zijn bevatten ze dus ook veel calorieën en kan je er beter per dag maar een halve van eten.

Meer over de soorten avocado en hoe je een rijp exemplaar uitkiest lees je hier.

En ja avocado kan je dus ook in zoete gerechten gebruiken! Chocolademousse, brownie, …

Geen paniek, de avocado proef je er niet door, maar geeft wel de nodige smeuïgheid zonder dat je er boter of olie aan moet toevoegen. (want zoals je hierboven kon lezen, avocado bevat veel gezonde vetten)

Nu heb ik dit idee helaas niet zelf bedacht. Al jaren terug mocht ik deze avocado brownie proeven van Caroline van Avocado van de Duivel. Het recept van haar versie kan je terugvinden op 15gram.be

Zelf voeg ik er nog wat amandelpoeder aan toe en werk ik de brownies af met wat gehakte pistachenootjes.

Smakelijk
avocadobrownie

Avocadobrownie

Een heerlijke smeuïge brownie met een volle chocoladesmaak
No ratings yet
Gang Zoet
Keuken Europees
9
168 kcal
Voor 20 x 20cm rectangle

Wat heb je nodig?
  

  • 1 grote avocado geschild en ontpit
  • 2 eieren
  • 100 g chocolade
  • 40 g cacaopoeder
  • 1 – 2 el melk of water
  • 120 g suiker
  • ½ kl bicarbonaat
  • zout
  • gehakte ongezouten pistachenootjes
  • 45 g amandelpoeder
Voor: 20 x 20cm rectangle

Wat moet je doen?
 

  • Smelt de chocolade au bain marie.
  • Mix intussen de avocado met de eieren en de melk
  • Voeg de gesmolten chocolade toe, de suiker, snufje zout, amandelpoeder en bicarbonaat.
  • Doe het deeg in een met bakpapier beklede vierkante vorm.
  • Bestrooi indien gewenst met de pistachenootjes (of chocolade druppels)
  • Bak de brownies minuten minuten op 180 °C . Doe de priktest, er mag geen deeg maar aanplakken.

Voedingswaarde

Calories: 168kcal | Carbohydrates: 23g | Protein: 4g | Fat: 8g | Saturated Fat: 3g | Polyunsaturated Fat: 0.3g | Monounsaturated Fat: 2g | Trans Fat: 0.01g | Cholesterol: 37mg | Sodium: 31mg | Potassium: 145mg | Fiber: 3g | Sugar: 18g | Vitamin A: 59IU | Vitamin C: 0.01mg | Calcium: 29mg | Iron: 2mg
Trefwoord avocado, chocolade
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was in een reactie hieronder
of vermeld @donnacaramella / tag #donnacaramella!
Geef een reactie

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. An schreef:

    Hoi! Hoe lang zou je deze kunnen bewaren?

    1. donnacaramella schreef:

      Dag An, ze kunnen volgens mij wel tot 3 dagen bewaard worden. Zet de brownie dan wel afgedekt in de ijskast en laat eerst terug op kamertemperatuur komen alvorens te serveren. Smakelijk.

Wil je iets delen? Heb je een vraag? Altijd fijn om iets van je te lezen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.