Gevulde avocado met langoustine (gamba, scampi of garnalen) is een heerlijk klein (voor)gerechtje. Ideaal voor binnenkort op de paas brunch of lunch bijvoorbeeld.

Stilletjes aan tellen we af naar Pasen. Ik vind dit altijd een leuke periode. De lente is in het land, er zijn heel wat lekkere seizoensproducten, enz…
Avocado’ s zijn heel het jaar door te verkrijgen, maar nu zijn ze hier lokaal in het seizoen. ( moeten dus niet uit Zuid-Amerika komen) . En dus maken we er volop gebruik van.
Deze gevulde avocado staat heel mooi op een buffettafel of brunch tafel. Je kan ze eigenlijk vullen naar eigen keuze. Met gerookte zalm , rivierkreeftjes, garnaaltjes of als je niet zo een liefhebber bent van vis is kip ook een goede keuze.
Maak eventueel verschillende versies zodat mensen kunnen kiezen. Zo is er voor elk wat wils.
De eenvoud zelve, maar dat maakt het niet minder lekker.
Het is ook een heel lekker voorgerechtje of hapje.
Om verkleuring te voorkomen is het best om de avocado blokjes wat te besprenkelen met citroensap. Het komt ook de smaak ten goede.
In plaats van gewone mayonaise kan je ook eens kiezen voor avocado mayonaise. Het geeft een andere kleurtje, maar is wel heel lekker.

Gevulde avocado met langoustine
Wat heb je nodig?
- 2 avocado, ontpit, vruchtvlees in blokjes en een beetje besprenkeld met citroensap Let op dat je de avocado's niet stuk maakt, want de bedoeling is dat je ze gaat vullen.
- 2 el (avocado)mayonaise
- 8 surimi stiks of gullas
- 12 langoustines of gamba's (of scampi)
- peper en zout
- 1 gekookt ei, gepeld
Wat moet je doen?
- Als je begint met rauwe langoustines of gamba's, pel ze dan en haal het zware darmkanaal eruit. Bak ze even aan tot ze net gaar zijn. (je kan ze ook met pel bakken en nadien de schalen verwijderen.)
- Als je surimi staafjes gebruikt, snij ze dan eerst fijn en prak dan verder met een vork. Prak ook het gekookt ei met een vork.
- Snij 8 langoustines in stukjes en meng ze voorzichtig met de surimi, ei, avocado blokjes en mayonaise.Breng op smaak met peper en zout
- Vul de halve avocado schillen met het mengsel.
- Werk af met een hele langoustine en een beetje kiemgroenten.