Gevulde avocado met langoustine

Gevulde avocado met langoustine (gamba, scampi of garnalen) is een heerlijk klein (voor)gerechtje. Ideaal voor binnenkort op de paas brunch of lunch bijvoorbeeld.

gevulde avocado

Stilletjes aan tellen we af naar Pasen. Ik vind dit altijd een leuke periode. De lente is in het land, er zijn heel wat lekkere seizoensproducten, enz…

Avocado’ s zijn heel het jaar door te verkrijgen, maar nu zijn ze hier lokaal in het seizoen. ( moeten dus niet uit Zuid-Amerika komen) . En dus maken we er volop gebruik van.

Deze gevulde avocado staat heel mooi op een buffettafel of brunch tafel. Je kan ze eigenlijk vullen naar eigen keuze. Met gerookte zalm , rivierkreeftjes, garnaaltjes of als je niet zo een liefhebber bent van vis is kip ook een goede keuze.

Maak eventueel verschillende versies zodat mensen kunnen kiezen. Zo is er voor elk wat wils.

De eenvoud zelve, maar dat maakt het niet minder lekker.

Het is ook een heel lekker voorgerechtje of hapje.

Om verkleuring te voorkomen is het best om de avocado blokjes wat te besprenkelen met citroensap. Het komt ook de smaak ten goede.

In plaats van gewone mayonaise kan je ook eens kiezen voor avocado mayonaise. Het geeft een andere kleurtje, maar is wel heel lekker.

Smakelijk
gevulde avocado

Gevulde avocado met langoustine

Een lichte hapje/voorgerechtje ideaal voor op de paastafel.
No ratings yet
Gang Hapjes, Voorgerecht
Keuken Europees
4
188 kcal

Wat heb je nodig?
  

  • 2 avocado, ontpit, vruchtvlees in blokjes en een beetje besprenkeld met citroensap Let op dat je de avocado's niet stuk maakt, want de bedoeling is dat je ze gaat vullen.
  • 2 el (avocado)mayonaise
  • 8 surimi stiks of gullas
  • 12 langoustines of gamba's (of scampi)
  • peper en zout
  • 1 gekookt ei, gepeld

Wat moet je doen?
 

  • Als je begint met rauwe langoustines of gamba's, pel ze dan en haal het zware darmkanaal eruit.
    Bak ze even aan tot ze net gaar zijn. (je kan ze ook met pel bakken en nadien de schalen verwijderen.)
  • Als je surimi staafjes gebruikt, snij ze dan eerst fijn en prak dan verder met een vork. Prak ook het gekookt ei met een vork.
  • Snij 8 langoustines in stukjes en meng ze voorzichtig met de surimi, ei, avocado blokjes en mayonaise.
    Breng op smaak met peper en zout
  • Vul de halve avocado schillen met het mengsel.
  • Werk af met een hele langoustine en een beetje kiemgroenten.
Notities
Je kan ook rivierkreeftjes gebruiken en /of gerookte zalm. 

Voedingswaarde

Calories: 188kcal | Carbohydrates: 9g | Protein: 4g | Fat: 17g | Saturated Fat: 3g | Polyunsaturated Fat: 2g | Monounsaturated Fat: 10g | Cholesterol: 51mg | Sodium: 40mg | Potassium: 510mg | Fiber: 7g | Sugar: 1g | Vitamin A: 214IU | Vitamin C: 10mg | Calcium: 20mg | Iron: 1mg
Trefwoord avocado, gamba, garnalen, langoustine
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was in een reactie hieronder
of vermeld @donnacaramella / tag #donnacaramella!
Geef een reactie

Wil je iets delen? Heb je een vraag? Altijd fijn om iets van je te lezen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.