Intussen zal het jullie al wel opgevallen zijn, we zijn hier gek op avocado. Niet te verwonderen aangezien ze hier gewoon aan de struiken groeien. Deze avocado mayonaise maken we graag als alternatief voor de klassieke versie want je voegt er geen olie aan toe.

We zitten momenteel hier midden in het avocado seizoen. Door de droogte zijn er wel veel minder avocado’s dan de voorbije jaren.
Eigenlijk is de streek ook helemaal niet geschikt om avocado’s te telen, maar dat is natuurlijk een andere discussie.
De avocado mayonaise is een lekker en eenvoudig alternatief voor de klassieke mayonaise. Hij is erg lekker in combinatie met garnaaltjes, zalm, tonijn … maar evengoed met kip en ja ook de Belgische frietjes.
Je kan je het bovendien amper een recept noemen . Mislukken kan deze trouwens ook nooit. Probeer wel een zo rijp mogelijke avocado te gebruiken.
Het beste om dit te testen is om het topje eraf te halen. Is het bruin dan is de avocado is te rijp. Gaat het er niet af dan is de avocado niet rijp.
Is het mooi helder groen dan heb je de perfect avocado.
Let op, deze versie van mayonaise is niet vegan. Er gaat namelijk een ei in. Je gebruikt de avocado in de plaats van de olie. Maar je zal merken dat je zonder enig probleem een heerlijke zachte emulsie krijgt.
Ik werk hem graag af met een beetje roze peper of pimenton voor een beetje pit.

Avocadomayonaise
Materiaal
- mixer of kleine foodprocessor
Wat heb je nodig?
- 1 grote avocado
- 1 ei
- 1 tl wijnazijn
- mespuntje koriander
- zout/peper
- 1 teentje knoflook
Wat moet je doen?
- Mix alle ingrediënten tot de gewenst gladde consistentie.
- Breng op smaak met peper en zout.
Één reactie Voeg uw reactie toe