Slabootjes met garnalen en avocado is een heerlijk licht voorgerechtje of lunch. Ze zijn makkelijk en snel te maken, ideaal voor op een feestje.

De slaharten of jonge Romeinse sla is heel het jaar terug te vinden in de winkel. Je kan er dus altijd mee aan de slag.
Slabootjes presenteren heel mooi op een bord en kan je vullen zoals je dit zelf wil.
Kippenblokjes, garnalencocktail, pastasalade, gekruid gehakt … voor ieder wat wils.
Voor deze versie gaan we de Aziatisch toer op met mihoen (vb. van Conimex of andere soort noedels) en roze garnaaltjes. Een licht voorgerecht of lunch gerechtje (serveer dan 2 of 3 slabootjes) . Bovendien is het een heel eenvoudig te maken gerechtje en staat het in een mum van tijd op tafel.
De vermicelli kan je al vooraf koken, de radijsjes snijden, zodat je op het laatste enkel nog de avocado eronder hoeft te mengen.
De radijzen kan je ook vervangen door bijvoorbeeld komkommer of rammenas. Ik vind radijsjes erin wel lekker crunchy en brengt ook een beetje extra pit.
Deze versie van slabootjes past perfect in een Aziatisch geïnspireerd menu.
De smaak te pakken en mag het een beetje moeilijker zijn? Maak dan ook eens deze gyoza of wonton.

Slabootjes met garnalen en avocado
Wat heb je nodig?
- 4 blaadjes Romeinse sla (slaharten)
- 30 g mihoen of andere noedels
- 24 roze garnalen
- 1 avocado in blokjes
- vissaus en sojasaus
- 2 radijsjes in kleine stukjes
Afwerking
- gehakte koriander
- sesamzaadjes
- kiemgroenten
Wat moet je doen?
- Week de vermicelli enkele minuten in kokend water en spoel af onder koud water.
- Meng intussen de garnalen, avocado en radijsjes met de vissaus en sojasaus naar smaak.
- Vul een blaadje sla met de vermicelli en het garnalen mengsel
- Werk af met een beetje gehakte koriander, kiemgroenten of sesamzaadjes naar keuze