Zoals je kan lezen in “wat eten we in april”, is de avocado hier nog steeds in seizoen. Daar maken we dan ook graag gebruik van om deze heerlijke koude avocadosoep te maken.

In Spanje kennen we uiteraard de gazpacho, traditioneel met tomaat, maar intussen ook al in variaties met rode biet, watermeloen, pittig of zacht. En laten we ook zeker de salmorejo en ajo blanco niet vergeten. Nog 2 heerlijke koude soepen. Aan variatie dus al zeker geen gebrek.
Als aanvulling doen we er nog deze koude avocadosoep bij. Super eenvoudig te maken: alles mixen en een paar uurtjes in de ijskast voor een optimaal resultaat. Al kan je ze al direct indien je dit zou willen.
Je kan de soep afwerken met extra blokjes avocado, gegrilde pompoenpitten, baconblokjes of garnaaltjes, …
Ik gebruik graag de jonge knoflook die hier overal wordt gebruikt. Gebruik je jonge lenteui in de plaats, voeg dan een extra teentje knoflook toe voor de smaak.
Deze soep is niet enkel heerlijk als lunch, maar ook perfect als licht voorgerecht of als feestelijk hapje in kleine glaasje .
Vind jij avocado ook zo lekker? Probeer dan zeker ook deze recepten met avocado. Van hapje tot en met pasta…
Nog enkele koude soepen

Koude avocadosoep
Materiaal
- blender of foodprocessor
Wat heb je nodig?
- 2 grote avocado's, of 3 kleinere, zonder schaal, ontpit en in blokjes
- 750 ml kippen of groentebouillon
- 50 ml citroensap (begin met een beetje minder, voeg meer toe naar smaak)
- 2 lente-uitjes of jonge knoflook, grof gehakt
- snuifje komijn
- peper en zout
- gehakte koriander
Afwerking
- blokjes avocado
- gegrilde pompoenpitten
- serranoham blokjes, garnaatltjes, …
Wat moet je doen?
- Doe alle ingrediênten in de blender en mix. Easy peasy.