Ben je nog op zoek naar een lekker voorgerecht of hapje voor Pasen? Probeer dan zeker eens deze tonijntartaar met avocado en wasabi. Lekker fris en licht.

Tonijntartaar met avocado staat hier regelmatig op het menu. Er is echter veel controversie over tonijn.
Kijk daarom altijd uit naar het MSC keurmerk voor duurzame tonijn. Dit geldt trouwens voor elke vis.
Iedere vis en zeevruchten heeft ook namelijk zo zijn seizoen. Ik zie nu jammer genoeg bijvoorbeeld vaak foto’s van de witte asperges met grijze garnalen. Ja de witte asperges zijn in seizoen, maar wie de combinatie ooit heeft uitgevonden met garnalen is mij een groot raadsel, want het aanbod daarvan is zeer laag momenteel. En wie een laag aanbod zegt, zegt ook duur… en bovendien dus totaal niet duurzaam.
In Spanje zijn zowel de tonijn als avocado nog steeds in seizoen en dus is dit voor mij wel een ideale combinatie. Je kan echter ook kiezen voor gerookte zalm.
Ik hou zelf enorm van de pit van de wasabi en ook van de radijsjes. Ben je niet zo een fan, laat het dan weg of voeg naar eigen smaak toe. De radijsjes kan je ook vervangen door een sjalotje.
Zin in iets anders? Dan is deze carpaccio of deze carpacciobonbon ook altijd lekker.

Tonijntartaar met avocado en wasabi
Wat heb je nodig?
- 300 g verse tonijn, in blokjes gesneden
- 2 el sojasaus
- 1 el sesamolie
- 1 el wit en zwart sesamzaad + extra voor garnering
- 2 avocado, in blokjes gesneden
- citroensap
- enkele radijsjes in blokjes
- 1 – 1,5 tl wasabipasta
- mayonaise
Afwerking (optioneel)
- kiemgroenten, wasabiparels of sesamzaadjes met wasabi, …
Wat moet je doen?
- Meng de blokjes tonijn met de radijsstukjes, sesamzaad, sojasaus en sesamolie. Zet even opzij.
- Vermeng intussen de blokjes avocado met een beetje citroensap (tegen de verkleuring en ook voor de smaak).
- Meng een beetje mayonaise met de wasabipasta en doe dit bij de avocadoblokjes.
Afwerking
- Je kan werken met serveerringen, alles in mooie glaasjes doen, of gewoon zoals ik op een bordje presenteren.
- Plaats een beetje avocadoblokjes op het bord, gevolgd door de tonijntartaar.
- Werk verder af met nog enkele avocadoblokjes, kiemgroenten, sesamzaadjes, wasabiparels, …
Één reactie Voeg uw reactie toe