Tonijntartaar met avocado en wasabi

Ben je nog op zoek naar een lekker voorgerecht of hapje voor Pasen? Probeer dan zeker eens deze tonijntartaar met avocado en wasabi. Lekker fris en licht.

Tonijntartaar met avocado

Tonijntartaar met avocado staat hier regelmatig op het menu. Er is echter veel controversie over tonijn.

Kijk daarom altijd uit naar het MSC keurmerk voor duurzame tonijn. Dit geldt trouwens voor elke vis.

Iedere vis en zeevruchten heeft ook namelijk zo zijn seizoen. Ik zie nu jammer genoeg bijvoorbeeld vaak foto’s van de witte asperges met grijze garnalen. Ja de witte asperges zijn in seizoen, maar wie de combinatie ooit heeft uitgevonden met garnalen is mij een groot raadsel, want het aanbod daarvan is zeer laag momenteel. En wie een laag aanbod zegt, zegt ook duur… en bovendien dus totaal niet duurzaam.

In Spanje zijn zowel de tonijn als avocado nog steeds in seizoen en dus is dit voor mij wel een ideale combinatie. Je kan echter ook kiezen voor gerookte zalm.

Ik hou zelf enorm van de pit van de wasabi en ook van de radijsjes. Ben je niet zo een fan, laat het dan weg of voeg naar eigen smaak toe. De radijsjes kan je ook vervangen door een sjalotje.

Zin in iets anders? Dan is deze carpaccio of deze carpacciobonbon ook altijd lekker.

Smakelijk
tonijntartaar

Tonijntartaar met avocado en wasabi

Anke Morreel
No ratings yet
Gang Hapjes, Lunch
Porties 4

Wat heb je nodig?
  

  • 300 g verse tonijn, in blokjes gesneden
  • 2 el sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • 1 el wit en zwart sesamzaad + extra voor garnering
  • 2 avocado, in blokjes gesneden
  • citroensap
  • enkele radijsjes in blokjes
  • 1 – 1,5 tl wasabipasta
  • mayonaise

Afwerking (optioneel)

  • kiemgroenten, wasabiparels of sesamzaadjes met wasabi, …

Wat moet je doen?
 

  • Meng de blokjes tonijn met de radijsstukjes, sesamzaad, sojasaus en sesamolie. Zet even opzij.
  • Vermeng intussen de blokjes avocado met een beetje citroensap (tegen de verkleuring en ook voor de smaak).
  • Meng een beetje mayonaise met de wasabipasta en doe dit bij de avocadoblokjes.

Afwerking

  • Je kan werken met serveerringen, alles in mooie glaasjes doen, of gewoon zoals ik op een bordje presenteren.
  • Plaats een beetje avocadoblokjes op het bord, gevolgd door de tonijntartaar.
  • Werk verder af met nog enkele avocadoblokjes, kiemgroenten, sesamzaadjes, wasabiparels, …
Trefwoord avocado, tonijn
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was in een reactie hieronder
of vermeld @donnacaramella / tag #donnacaramella!
Geef een reactie

Wil je iets delen? Heb je een vraag? Altijd fijn om iets van je te lezen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.