Een heel eenvoudig maar heerlijk hapje of voorgerecht is de carpaccio “een beetje anders” Een lichte starter, met veel smaak. Je kan meerdere “bonbons” per persoon voorzien voor een groter voorgerecht.
Wat heb je nodig? (4 personen)
4, 8 of 12 mooie grote sneetjes carpaccio
Parmezaanse kaas, geschaafd
komkommer en tomaatjes in brunoise
rucola fijngesneden
gegrilde pijnboompitten
truffelolie
mayonaise gemengd met truffelolie
bieslook (geblancheerd = even in kokend water leggen)
peper en zout
(optioneel : truffelschilfers, zoutschilfers)
Wat moet je doen?
Leg een sneetje carpaccio op een werkblad, en leg in het midden een beetje fijngesneden rucola, de brunoise van komkommer en tomaat, Parmezaanse kaas en een beetje truffelmayonaise. Kruid bij met een beetje peper en zout.
Vouw de 4 hoeken mooi samen en knoop dit vast met een takje bieslook.
Werk het bord verder af met nog wat rucola, pijnboompitten, truffelolie en mayonaise en optioneel truffelschilfers en zoutschilfers.
Één reactie Voeg uw reactie toe