Carpaccio: hittegolf proof

Carpaccio in plaats van steak.

Je kon er gewoon niet naast de laatste tijd: de hittegolf speelde ons parten in de keuken. Op social media vroegen mensen om inspiratie. Wel, de komende weken zullen er hittegolf proof receptjes komen. Zo zijn we alvast voorbereid op de volgende hittegolf.

carpaccio

We beginnen met deze eenvoudige carpaccio. In plaats van een steak te staan grillen, eten we nu dus eigenlijk ook steak, maar op een hele andere wijze. Eet je geen vlees, je kan ook coeur de boef tomaten nemen en ze fijn snijden. Ook heerlijk.

Het is een zeer licht gerechtje dat eigenlijk bedoelt is als voorgerecht. Maar bij warm weer smaakt dit zeer zeker ook als hoofdgerecht. Eet er een lekkere bruchetta bij met tomaat of pesto en spoel het weg met een frisse roséwijn.

Smakelijk

Carpaccio

Dit is een hittegolfproef gerechtje: het is snel klaar, je hoeft niet achter een warm fornuis te staan en het is heerlijk licht.
Maaltijd Licht hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Trefwoord rundvlees
Aantal 1
Auteur Anke Morreel

Wat heb je nodig?

  • +/- 100 g carpaccio p. p.
  • 20 g parmezaanse kaas
  • 20 g rucola
  • 1/2 el olijfolie
  • 1/2 el citroensap

Wat moet je doen?

  • Wrijf een koud bord in met een beetje citroensap.
  • Verdeel de dunne stukjes vlees over het bord.
  • Werk af met parmezaanschilfer, rucola.
  • Breng op smaak met peper en zout en besprenkel met olijfolie en eventueel nog wat extra citroensap.

Opmerking

Dit is echt de basis, en uiteraard kan je hierop variëren. Voeg er nog wat balsamicoazijn aan toe, geroosterde pijnboompitten, tomaatjes, …Je hoeft je niet te beperken. 
Uiteraard kan je ook zelf je carpaccio snijden: vries hiervoor een mooi stuk rundvlees in. (2 tot 3 uur) Snij het met een snijmachine in flinterdunne plakjes. Laat het vlees verder op kamertemperatuur komen.  
 

Wil je iets delen? Altijd fijn om iets van je te lezen!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.