Carpaccio in plaats van steak.
Je kon er gewoon niet naast de laatste tijd: de hittegolf speelde ons parten in de keuken. Op social media vroegen mensen om inspiratie. Wel, de komende weken zullen er hittegolf proof receptjes komen. Zo zijn we alvast voorbereid op de volgende hittegolf.

We beginnen met deze eenvoudige carpaccio. In plaats van een steak te staan grillen, eten we nu dus eigenlijk ook steak, maar op een hele andere wijze. Eet je geen vlees, je kan ook coeur de boef tomaten nemen en ze fijn snijden. Ook heerlijk.
Het is een zeer licht gerechtje dat eigenlijk bedoelt is als voorgerecht. Maar bij warm weer smaakt dit zeer zeker ook als hoofdgerecht. Eet er een lekkere bruchetta bij met tomaat of pesto en spoel het weg met een frisse roséwijn.

Carpaccio
Wat heb je nodig?
- +/- 100 g carpaccio p. p.
- 20 g parmezaanse kaas
- 20 g rucola
- ½ el olijfolie
- ½ el citroensap
Wat moet je doen?
- Wrijf een koud bord in met een beetje citroensap.
- Verdeel de dunne stukjes vlees over het bord.
- Werk af met parmezaanschilfer, rucola.
- Breng op smaak met peper en zout en besprenkel met olijfolie en eventueel nog wat extra citroensap.
Één reactie Voeg uw reactie toe