Pesto genovese

Alleen al de geur van basilicum vind ik fantastisch!  Om pesto te maken heb je maar 5 goede basis ingrediënten nodig!  De meest gekende variant is uiteraard die met basilicum. Maar je kan bijvoorbeeld ook eens rucola nemen, met amandelen en oude Hollandse kaas.

Ik eet heel graag pesto: pasta + pesto, maar ook een broodje met mozzarella, tomaat en pesto… En je zal merken, de huisgemaakte variant heeft niets te maken met de pesto die je in de glazen potjes kan kopen!

Smakelijk

Pesto genovese

Auteur Anke Morreel

Wat heb je nodig?

  • 2 potjes basilicum
  • 2 teentjes look of meer al je daar zin in hebt
  • 50 gr pijnboompitten
  • 100 gr Parmezaanse kaas geraspt
  • ong. 10 el olijfolie
  • snufje zout

Wat moet je doen?

  • Begin met het raspen van de parmezaan.
  • Voeg er de basilicum, de look en  de pijnboompitten aan toe. Mix even en voeg dan de olijfolie toe. Blijf mixen tot je een gladde pasta habt.
  • Proef en voeg naar smaak nog het nodige toe. (meer basilicum, meer kaas, meer olijfolie… en voor de liefhebbers meer look)
  • Je kan de pesto goed bewaren in een afgesloten glazen pot in de ijskast.

5 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Ann De Clerck schreef:

    Me encanta el pesto, me guardo tu receta, gracias 🙂

  2. Christine schreef:

    Dit ga ik eens proberen want ik lust dat héél graag!
    Liefs
    Christine

  3. Anke schreef:

    Je gaat niets anders meer willen Christine.

Wil je iets delen? Heb je een vraag? Altijd fijn om iets van je te lezen!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.