Radijspesto

Heb je een busseltje radijzen liggen? Gooi de bladeren dan niet weg maar maak er eens deze heerlijke radijspesto mee.

De radijzen groeien hard in onze moestuin. We gebruiken echter niet alleen de radijsknol, maar ook het loof voor deze heerlijke pesto.

radijspesto

Iedereen kent wel de busseltjes radijzen. En wie heeft er als kind vroeger geen radijsjes gepland. Een snel resultaat en gegarandeerde opbrengst in een klein moestuintje. Altijd een succes.

Bovendien konden we nadien heerlijk smullen van een sneetje brood met plattekaas (kwark), wat radijs erbovenop en selderijzout.

Maar je kan er nog meer mee. Wat dacht je van gegrilde radijsjes. Heerlijk als bijgerechtje, in een salade, pasta…

Gooi je echter ook altijd het loof weg? Vanaf nu ga je dit zeker niet meer doen. De bladeren zijn namelijk evengoed eetbaar en je kan er bijvoorbeeld deze heerlijk pittige radijspesto mee maken.

Het basisrecept is zoals die met basilicum, maar je kan evengoed ook een combinatie maken met amandelen ipv pijnboompitten en/of een oude kaas ipv parmezaan/pecorino.

Je kan deze pesto gebruiken in alle gerechten waarbij je normaal pesto zou gebruiken.

Als dip met rauwe groentjes (je kan de pesto ook mengen met yoghurt of humus als dip), op bruschetta, …

Nog enkele voorbeelden

  1. pasta pesto
  2. pastasalade
  3. pestobrood
  4. pestorisotto
Smakelijk
radijspesto

Radijspesto

No ratings yet
Gang Bijgerecht, Hapjes
Keuken Europees
6
123 kcal

Materiaal

  • Vijzel of foodprocessor

Wat heb je nodig?
  

  • 1 bussel radijsbladeren
  • 2 teentjes look of meer al je daar zin in hebt
  • 50 gr pijnboompitten
  • 100 gr Parmezaanse kaas geraspt
  • ong. 10 el olijfolie
  • snufje zout

Wat moet je doen?
 

  • Begin met het raspen van de parmezaan.
  • Voeg er de radijsbladeren, de look en de pijnboompitten aan toe. Mix alles glad en voeg dan de olijfolie toe tot de juiste consistentie.
  • Proef en voeg naar smaak nog eventueel zout toe of kaas, noten, bladeren, look,…
  • Je kan de pesto goed bewaren in een afgesloten glazen pot in de ijskast.

Voedingswaarde

Calories: 123kcal | Carbohydrates: 2g | Protein: 7g | Fat: 10g | Saturated Fat: 3g | Polyunsaturated Fat: 3g | Monounsaturated Fat: 3g | Cholesterol: 11mg | Sodium: 267mg | Potassium: 69mg | Fiber: 0.3g | Sugar: 0.4g | Vitamin A: 133IU | Vitamin C: 1mg | Calcium: 201mg | Iron: 1mg
Trefwoord radijs, radijzen
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was in een reactie hieronder
of vermeld @donnacaramella / tag #donnacaramella!
Geef een reactie

4 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Virginie Van Lyssebettens schreef:

    Kan je dit ook maken met gemalen kaas ipv parmezaan?

    1. donnacaramella schreef:

      Dag Virginie, op zich kan je elke kaas gebruiken, als je Parmezaanse kaas niet graag lust of niet in huis hebt. Uiteraard zal de smaak wel anders zijn, maar even lekker.

Wil je iets delen? Heb je een vraag? Altijd fijn om iets van je te lezen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.