Heb je een busseltje radijzen liggen? Gooi de bladeren dan niet weg maar maak er eens deze heerlijke radijspesto mee.
De radijzen groeien hard in onze moestuin. We gebruiken echter niet alleen de radijsknol, maar ook het loof voor deze heerlijke pesto.

Iedereen kent wel de busseltjes radijzen. En wie heeft er als kind vroeger geen radijsjes gepland. Een snel resultaat en gegarandeerde opbrengst in een klein moestuintje. Altijd een succes.
Bovendien konden we nadien heerlijk smullen van een sneetje brood met plattekaas (kwark), wat radijs erbovenop en selderijzout.
Maar je kan er nog meer mee. Wat dacht je van gegrilde radijsjes. Heerlijk als bijgerechtje, in een salade, pasta…
Gooi je echter ook altijd het loof weg? Vanaf nu ga je dit zeker niet meer doen. De bladeren zijn namelijk evengoed eetbaar en je kan er bijvoorbeeld deze heerlijk pittige radijspesto mee maken.
Het basisrecept is zoals die met basilicum, maar je kan evengoed ook een combinatie maken met amandelen ipv pijnboompitten en/of een oude kaas ipv parmezaan/pecorino.
Je kan deze pesto gebruiken in alle gerechten waarbij je normaal pesto zou gebruiken.
Als dip met rauwe groentjes (je kan de pesto ook mengen met yoghurt of humus als dip), op bruschetta, …
Nog enkele voorbeelden

Radijspesto
Materiaal
- Vijzel of foodprocessor
Wat heb je nodig?
- 1 bussel radijsbladeren
- 2 teentjes look of meer al je daar zin in hebt
- 50 gr pijnboompitten
- 100 gr Parmezaanse kaas geraspt
- ong. 10 el olijfolie
- snufje zout
Wat moet je doen?
- Begin met het raspen van de parmezaan.
- Voeg er de radijsbladeren, de look en de pijnboompitten aan toe. Mix alles glad en voeg dan de olijfolie toe tot de juiste consistentie.
- Proef en voeg naar smaak nog eventueel zout toe of kaas, noten, bladeren, look,…
- Je kan de pesto goed bewaren in een afgesloten glazen pot in de ijskast.
2 reacties Voeg uw reactie toe