Pasta pesto genovese, een Italiaanse klassieker

De spaghetti, linguini, tagliatelle,… is dezer dagen enorm populair en vliegt over de toonbank. Met wat geluk heb jij nu ook een pakje in je voorraadkast. Toegegeven, ik eet ook heel graag pasta. En het goede nieuws is, er zijn ook 365 recepten voor pasta, dus ja je kan het dus iedere dag eten. Deze pasta pesto is altijd een schot in de roos.

Pasta pesto

Pesto betekent eigenlijk “gestampt”. Als er naar pesto wordt verwezen is dit meestal naar de meest gekende, met name de pesto alla genovese (Genua), die wordt gemaakt van basilicum, olijfolie, knoflook, parmezaanse kaas of pecorio en pijnboompitten.

Je kan echter met deze ingrediënten variëren en een andere soort pesto maken:
Met rucola en amandelen bijvoorbeeld, of met kale.

Probeer ook eens deze variaties

  1. basilicum genovese
  2. Boerenkoolpesto
  3. pesto genovese

Pasta pesto is wellicht het meest gekende gerecht dat je met pesto maakt. Pesto kan je echter ook gebruiken in risotto of in combinatie met parmaham en mozzarella op een croque.
En waarom eens geen lekker brood er mee maken? Of bij een heerlijke hamburger caprese.

Smakelijk

Pasta pesto

Maaltijd pasta
Keuken Italiaans
Trefwoord basilicum, parmezaanse kaas, Pasta
Aantal 4
Auteur Anke Morreel

Wat heb je nodig?

Pesto genovese

  • 400 g spaghetti
  • kersomaatjes optioneel
  • diepvrieserwtjes optioneel

Wat moet je doen?

  • Kook de pasta gaar volgens de verpakking.
  • Snij intussen de kerstomaatjes in 2 of 4.
  • Als de pasta bijna gaar is, voeg je er indien gewenst wat diepvrieserwtjes aan toe.
  • Giet de pasta of en meng met de pesto.
  • Werk af met de kerstomaatjes.

Opmerking

Reken 100g droge pasta per persoon. Voor kinderen 80 g en grote eters 120g.

Wil je iets delen? Heb je een vraag? Altijd fijn om iets van je te lezen!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.