Boerenkoolpesto: een lekkere variatie

Volgens Isabella Cozzi is het zaterdag 17 maart wereld pestodag. Dat kunnen we dan ook niet zomaar laten voorbijgaan.
Pesto hoeft echter niet altijd van basilicum gemaakt te worden. Ook rucola of boerenkool zijn hiervoor perfect!
Boerenkoolpesto kan je net zoals basilicumpesto gebruiken.

Ik maak heel graag pesto en gebruik het niet alleen bij pasta, maar ook bij vlees, vis, … of deze bruschetta. Zalig!
Het is zo eenvoudig te maken en zo lekker. Totaal niet te vergelijken met wat je in een potje koopt! Vanaf nu maak je altijd zelf je eigen pesto.

Varieer met de gebruikte kaas of nootjes… experimenteer erop los!
Maar uiteraard is ook de klassieke pesto ook nog steeds lekker. (nog nieuwe foto op komst 🙂 )

Boerenkoolpesto

Wat heb je nodig? (1 potje boerenkoolpesto)

50 g boerenkool, gehakt
30 g parmezaan
50 g hazelnoten
1/2 teentje knoflook
citroensap
olijfolie

Wat moet je doen?

Mix alle ingrediënten in een foodprocessor. Voeg olijfolie toe tot een smeuïg geheel.
Breng op smaak met peper en zout, en wat citroensap.

Lekker met pasta, maar ook op een bruschetta met geitenkaas of mozzarella en gandaham.

Heb je de andere variant  van de groenekool pesto al ontdekt?

smakelijkgroen

Print Friendly, PDF & Email

Wil je iets delen? Heb je een vraag? Altijd fijn om iets van je te lezen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.