Pistachenootjes in cake?
Pistachenootjes worden inderdaad niet alleen geroosterd en gekruid verkocht, je kan ze ook ongekruid kopen. (Bijvoorbeeld bij De notenshop of bij Pit&Pit.)
Op deze manier worden ze vaak in de patisserie gebruikt. Net zoals in deze cake bijvoorbeeld.
Een 4/4 cake is lekker, maar deze cake met pistachenoten en ricotta is nog lekkerder.
Een heerlijk smeuïge cake, die er fantastisch uitziet met de groene nootjes vanbinnen en bovenop! Zorg er dus wel voor dat jullie ongezouten nootjes gebruiken, anders zal het resultaat tegenvallen 🤣!
Het groen van de nootjes geeft deze cake een mooie kleur. Volgens mij een perfecte cake voor op de paasbrunch. 🐇🥚
De groene kleur zal hiervoor zeker voor iets tussenzitten. Die kondigt meteen de lente aan. En daar hebben we momenteel zeker nood aan.
Wat heb je nodig?
1 cake met pistachenootjes
190 g zachte boter
190 g fijne suiker
3 eieren
190 bloem
1 tl bakpoeder
1/4 tl zout
4 el maanzaad
2 el geraspte citroenschil
25 ml melk
80 g ricotta
100 gr gepelde ONGEZOUTE nootjes
voor de afwerking: fondant (of mix van eiwit met bloemsuiker) en fijngehakte groene pistachenootjes
Wat moet je doen?
Verwarm de oven voor op 170°C. Vet een bakblik in en bestuif met bloem.
(zelf gebruik ik meetal een cakeblik van Greenpan dit hoef je niet in te vetten)
Klop met een mixer de boter en suiker zacht en romig. Voeg er dan de eieren 1 per 1 aan toe en klop steeds goed.
Zeef de bloem en bakpoeder samen en meng dit door het deeg.
Doe er dan de melk en ricotta bij en mix opnieuw.
Spatel er op het laatste de pistachenootjes door.
Doe het beslag in de cakevorm en bak de cake gaar in 50-60 minuten.
Laat de cake afkoelen en decoreer hem naar wens met glazuur en gehakte pistachenootjes.
Bron: gebaseerd op een recept van de Humingbird Bakery
Mmmm, deze heb ik ‘gepind’ om eens te maken! Altijd leuk om door je recepten te neuzen!
Wauw wat een lekker recept! Ik ben laatst in Sicilie geweest en die syaan bekend om de beste pistachenootjes
Deze zal bij de kindjes zeker in de smaak vallen. Die zijn gek op pistachenootjes!