Hartige wafels: een heerlijk ontbijt of lunch

Nog maar enkele weken en het is Pasen. Bij ons is het een traditie om een paasontbijt of paas brunch te organiseren zodra alle paaseitjes zijn gevonden. Want van al de zoeken krijg je honger. 🐇 Om de nodige zoetigheid te compenseren voorzie ik steeds voldoende hartige lekkernijen. Deze hartige wafels zijn dus meer dan welkom op het ontbijt of brunch buffet! Maar niets belet je om deze wafels ook de eten als lunch, of waarom ook niet een licht avondmaal!Laat iedereen zijn favoriete topping kiezen.

Een ideaal recept om deel te nemen aan het Foodblogevent dat terug iedere maand wordt georganiseerd door de Foodbloggersbenelux.
Het thema voor de maand maart is hoe kan het ook anders… Pasen.

hartige wafelklein

Wafels hoeven helemaal dus niet zoet te zijn, ook hartige wafels zijn heerlijk als afwisseling. En uiteraard niet enkel met Pasen. Dit kan eigenlijk altijd, het

Iedereen kan zijn eigen topping kiezen. Laat je fantasie gaan en creëer de lekkerste combinaties. Hieronder enkele voorbeeldjes om je op weg te helpen.

Italiaanse toppingVisEngels ontbijtFranse topping
parmahamgerookte zalmgebakken baconcamembert of brie
mozzarellazure room of mierikswortelgebakken eitjehoning
rucolagehakte bieslookgebakken tomaatjeswalnoten
zongedroogde tomaatjes
Hartige wafels

Hartige wafels

Ga eens voor hartige wafels en beleg ze naar keuze
No ratings yet
Totale tijd 30 minuten
Gang Lunch, Ontbijt
Keuken Wereldkeuken
8 wafels
200 kcal

Materiaal

  • wafelijzer

Wat heb je nodig?
  

  • 200 g zelfrijzende bloem gezeefd
  • 100 g boter op kamertemperatuur
  • 2 eieren
  • 60 à 70 ml melk
  • handvol geraspte gruyère of emmental
  • gehakte bieslook naar smaak

Wat moet je doen?
 

  • Klop met een mixer een glad beslag van de bloem, boter, eieren en melk.
  • Spatel de kaas en gehakte bieslook door het beslag.
  • Verwarm het wafelijzer op hoge temperatuur. (zie gebruiksaanwijzing van je machine).
  • Bak hiervan 8 wafels en kies jouw topping naar keuze!

Voedingswaarde

Calories: 200kcal | Carbohydrates: 19g | Protein: 5g | Fat: 12g | Saturated Fat: 7g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 3g | Trans Fat: 0.4g | Cholesterol: 69mg | Sodium: 99mg | Potassium: 54mg | Fiber: 1g | Sugar: 0.5g | Vitamin A: 384IU | Calcium: 22mg | Iron: 0.4mg
Trefwoord bloem, kaas
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was in een reactie hieronder
of vermeld @donnacaramella / tag #donnacaramella!
Geef een reactie

Toch liever zin in zoet? Maak dan eens havermoutwafels.

Wafelijzer nodig?

Heb je nog geen wafelijzer, of is het aan vernieuwing toe? Neem dan eens een kijkje op de pagina van Doorgelicht.be. Daar vind je nuttige reviews over onder andere wafelijzers.

Print Friendly, PDF & Email

Wil je iets delen? Heb je een vraag? Altijd fijn om iets van je te lezen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.