Alleen al de geur van basilicum vind ik fantastisch! Om pesto Genovese te maken heb je maar 5 goede basis ingrediënten nodig! De meest gekende variant is uiteraard die met basilicum. Maar je kan bijvoorbeeld ook eens rucola nemen met amandelen en oude Hollandse kaas.

Ik eet heel graag pesto Genovese: met pasta is een combinatie die iedereen wel kent.
Pesto combineert ook heerlijk in een risotto met scampi (of gamba’s), in een slaatje met tomaat en mozarella, …
En je zal merken, de huisgemaakte variant heeft niets te maken met de pesto die je in de glazen potjes kan kopen!
Je hoeft je ook helemaal niet te beperken aan variaties. Probeer eens radijs pesto bijvoorbeeld.

Pesto genovese
Materiaal
- Vijzel of foodprocessor
Wat heb je nodig?
- 2 potjes basilicum
- 2 teentjes look of meer al je daar zin in hebt
- 50 gr pijnboompitten
- 100 gr Parmezaanse kaas geraspt
- 10 el olijfolie
- snufje zout
Wat moet je doen?
- Begin met het raspen van de parmezaan.
- Voeg er de basilicum, de look en de pijnboompitten aan toe. Mix even en voeg dan de olijfolie toe. Blijf mixen tot je een gladde pasta habt.
- Proef en voeg naar smaak nog het nodige toe. (meer basilicum, meer kaas, meer olijfolie… en voor de liefhebbers meer look)
- Je kan de pesto goed bewaren in een afgesloten glazen pot in de ijskast.
Me encanta el pesto, me guardo tu receta, gracias 🙂
Dit ga ik eens proberen want ik lust dat héél graag!
Liefs
Christine
Je gaat niets anders meer willen Christine.