Pasta met avocado, match made in heaven.

avocado

Pasta met avocado? Toegegeven, ik zou er nooit zelf zijn opgekomen.
Op de eerste plaats omdat het een vreemde combinatie lijkt, maar niets is minder waar.

Dit is een combinatie “made in heaven”. Je moet wel goede rijpe avocado’s uitkiezen.

Pasta met avocado

Soorten avocado

Ook goed om weten is dat de ene avocado niet de andere is. Net zoals bij appels en peren heb je hierin variëteiten. Met een gladde of ruwe schil, van klein (dadel of cocktail avocado) tot groot.

De variëteit Hass is bij ons het meest gekend en heel het jaar door verkrijgbaar. Het grootste deel van het jaar komt deze echter wel uit Zuid-Amerika. In Europa is dit eigenlijk een wintervrucht.

Hoe kies je een rijpe avocado?

Het beste is om het topje eraf te halen. Is het bruin, de avocado is te rijp. Gaat het er niet af, de avocado is niet rijp.
Is het mooi helder groen dan heb je de perfect avocado.

Foto door form PxHere

Nu je de juiste avocado’s hebt kan je deze overheerlijke pasta met avocado maken.
Meer recepten met avocado? Probeer dan ook eens deze Humus met avocado.

Pasta met avocado

Maaltijd pasta
Keuken Mediterraans
Trefwoord avocado, Pasta
Aantal 2 personen
Auteur Anke Morreel

Wat heb je nodig?

  • 2 rijpe avocado's
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 4 zon gedroogde tomaatjes op olie in stukjes
  • 75 g rauwe hespenblokjes of baconblokjes
  • sap limoen of citroen
  • peper en zout
  • 200 g spaghetti of andere pasta

Afwerking

  • olijfolie
  • basilicum
  • enkele kerstomaatjes in 4 gesneden
  • gemalen kaas

Wat moet je doen?

  • Hak de avocadopulp (of plet fijn met een vork samen met een beetje limoen of citroensap. (begin met een beetje, het is zowel voor de kleur als de smaak)
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Kook intussen de pasta gaar zoals vermeld op de verpakking.
  • Bak de baconblokjes aan (als je deze gebruikt) en doe de knoflookpulp erbij.
  • Giet de pasta af en voeg de avocadosaus en hespen/baconblokjes toe samen met de zongedroogde tomaatjes.
  • Werk af met basilicum of peterselie, de kerstomaatjes en gemalen kaas.

Opmerking

Gebaseerd op een recept  uit het kookboek van Trops

Wil je iets delen? Heb je een vraag? Altijd fijn om iets van je te lezen!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.