Een nieuwe maand met een nieuw overzicht van de seizoensproducten.

Vis en schelpdieren
Je kan nog steeds van de geep genieten, de “mei vis”.
Verder is de langoustine er volop terug . Al zegt de ene kalender pas in juni, de andere al in mei… Langoustines worden het hele jaar door aangevoerd. Vanaf nu tem oktober is er echter de piekperiode.
Viskalender in Spanje
In Spanje is er altijd redelijk veel keuze. De mul, rog, tarbot , dorade (zeebrasem) , mul, …en uiteraard de ansjovis en sardientjes.

Fruit en groenten
De fruitkalender volgens Velt blijft pover. Uiteraard is er meer aanbod, maar enkel mango, pompelmoes, rabarber en sinaasappelen zouden op hun best zijn.
Een heel ander beeld krijgen we van de fruitkalender in Spanje (zie hieronder)
- Andijvie
- Asperges
- Bloemkool
- Doperwt
- Groene selder
- Koolrabi
- Kropsla
- Paddenstoelen
- Prei
- Raap
- Raapstelen
- Radijs
- Spinazie
- Spitskool
- Uien
- Warmoes
- Wortelen
- Mango
- Pompelmoes
- Rabarber
- Sinaasappelen
Groeten en fruitkalender in Spanje
Ja heel veel aanbod! Nog steeds avocado’s, al zullen ze meer en meer uit Zuid-Amerika komen.
De snijbiet (warmoes) is inderdaad volop in seizoen, ook in onze moestuin.
Ook van de tuinbonen hebben we al heel wat mogen oogsten.
Qua fruit zien we nog de eerste kersen en ook de “breva” . Dit zijn de onvolgroeide vijgen van het najaar, die verder rijpen zodra de temperatuur terug omhoog gaat. Ze zijn iets groter dan vijgen, en iets minder zoet, maar even lekker.
Ook de Japanse mispels (nispero) komen eraan. Vorig jaar hadden we heel wat vruchten aan onze boom. Dit jaar wordt dit op het eerst zicht een beetje minder.

