Snijbietpakketjes met lamsgehakt

Warmoes of snijbiet is in Spanje vlot te verkrijgen. ( = acelga) Ofwel de volledige bladeren ofwel zijn de bladeren al in stukjes. Je kan snijbiet gebruiken in elk gerecht waar er spinazie wordt vermeld. Het is geschikt om te stoven, te wokken, enz. Voor deze snijbietpakketjes gebruiken we de volledige bladeren.

Snijbietpakketjes

In Spanje is snijbiet een wintergroente en nu dus volop in aanbod. Dit tegenover in de lage landen waar het een zomergroente is. Je zal dus wellicht nog even moeten wachten om dit te kunnen maken. Je kan eventueel ook de bladeren van een groene of chinese kool gebruiken.

Deze snijbietpakketjes is een gerechtje met de smaken van het Midden-Oosten. Pijnboompitten, rozijnen, lamsgehakt, komijn… ik vindt het heerlijk. Het zijn wel sterke smaken, en dus moet je er ook van houden.   Hou je niet van lamsgehakt, gebruik dan gemengd gehakt, maar kruid het dan voldoende bij met wat extra komijn en een beetje gemalen koriander.

Het recept komt uit  het Larousse Moestuinboek. Daarin worden 40 groenten besproken en bevat 120 recepten. Intussen is het al bijna 10 jaar geleden uitgebracht, maar het blijft een goed boek voor wie ook graag een moestuin heeft.

Geen snijbiet gevonden? Kijk dan ook eens naar deze rolletjes van Chinese kool.

Nog enkele ideetjes

Smakelijk
Snijbietpakketjes met lamsgehakt
Afdrukken Pin
0 van 0 stemmen

Snijbietpakketjes met lamsgehakt

Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Mediterraans
Trefwoord gehakt, lamsgehakt, snijbiet, warmoes
Aantal 4
Auteur Anke Morreel

Wat heb je nodig?

  • 1 snijbiet met grote bladeren
  • 2 teentjes look
  • 6 el olijfolie
  • 2 el pijnboompitten
  • 2 el rozijnen
  • 400-500 gr lamsgehakt of ander gehakt als je geen fan bent van lam, maar dan dient het goed te worden bijgekruid
  • 1 flink mespunt komijn
  • 1 eierdooier
  • zout en peper
  • ovenschaal

Wat moet je doen?

De bladeren

  • Was de bladeren en verwijder het groen voorzichtig van het wit aan weerskanten van de nerven. Breng een water met zout aan de kook en blancheer de nerven 10 minuten en snijd ze in kleiner reepjes.

De vulling

  • Pel en snipper de knoflookteentjes. Verhit 2 el olijfolie in een pan en bak de reepjes snijbiet (nerven), de knoflook, de pijnboompitten en de rozijnen aan. Breng het geheel op smaak met peper en zout. Laat het zachtjes even stoven . Voeg het lamsgehakt en de komijn toe en bak het gehakt rul.
  • Laat het mengsel afkoelen en voeg dan de losgeklopte eierdooier toe.
  • Verwarm intussen de oven voor op 150Β°C.
  • Leg de groene bladschijven op het werkblad. Maak kleine balletjes vulling van het gehaktmengsel en wikkel ze in het blad. Leg de pakketjes in een ovenschaal.
  • Besprenkel de pakketjes met de rest van de olijfolie en 1,5 dl water. Zet de schaal 30 minuten in de oven.

Opmerking

Ps: De pakketjes kunnen de dag voordien gemaakt worden en de volgende dag in de oven gebakken.
Heb je dit recept geprobeerd? Vermeld @donnacaramella of tag #donnacaramella!
Delen op Facebook

Één reactie Voeg uw reactie toe

Wil je iets delen? Heb je een vraag? Altijd fijn om iets van je te lezen!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.