Spinazie taart met feta

Spinazie taart met filodeeg staat al meer dan 10 jaar op mijn blog.

Mijn eerste “echte” kookboek dat ik ooit kocht was dat van Jamie Oliver “The Naked Chef”. Op dat moment wist ik nog niet dat dit het eerste van velen zou zijn. 
Ik blijf nog steeds fan van Jamie.

Ook deze spinazie taart met feta is op zijn recept gebaseerd. (Spinach and feta filo pie)Ik gebruik in plaats van spinazie ook wel graag snijbiet (warmoes) .

spinazie taart

Een lekkere vegetarische taart die ook bij vleesliefhebbers in de smaak zal vallen.

Je kan als je wil, extra filo vellen toevoegen en de hele bovenzijde bedekken zoals dit eigenlijk hoort. Maar ja, ik ben nu eenmaal lekker eigenzinnig.

Hoewel dit meestal met spinazie wordt gemaakt, kan dit ook perfect met snijbiet of warmoes.

Snij de bladeren van de warmoes dan wel vooraf wat kleiner want deze blijven steviger dan die van spinazie.

Als lichte hoofdmaaltijd is dit een taart voor 4 personen. Je kan er echter ook met 6 of 8 van eten als lunch of voorgerecht.

Meer ideetjes nodig met spinazie of warmoes?

Probeer dan ook eens de vegetarische cannelloni met warmoes of deze lekker gevulde snijbietpakketjes met (lams)gehakt.

Probeer ook eens de regenboog snijbiet te vinden. Lekker funky met verschillende kleuren.

Smakelijk
spinazietaart

Hemelse spinazietaart met feta

No ratings yet
Gang Licht hoofdgerecht, Lunch
Keuken Europees
4
481 kcal

Wat heb je nodig?
  

  • 100 gr pijnboompitten
  • 5 eieren
  • 250 gr fetakaas
  • 50 gr geraspte kaas vb. Emmental, Gryère, 4 kazen
  • gedroogde oregano
  • 1 citroen rasp van
  • 400 gr spinazie mag wat meer zijn, daar zal je niet van merken
  • filodeeg in koelvak bij Colruyt, of diepvries van Delhaize zeker te vinden

Wat moet je doen?
 

  • Verwarm de oven voor op 200 °C
  • Rooster intussen kort de pijnboompitten in een pan zonder vetstof
  • Gebruik de zelfde pan om de spinazie in te laten slinken. Laat de spinazie nadien goed uitlekken.
  • Leg een vel filodeeg op het aanrecht en strijk hier wat olijfolie op uit.
  • Leg het volgende vel erop (gekruist) , en strijk hier weer wat olie op.
  • Leg dan het 3de er opnieuw een beetje gekruist op.
  • Doe dit alles in een taartvorm.
  • Klop de eieren en doe de feta erbij, samen met de pijnboompitten, oregano, rasp van de citroen en de  geraspte kaas.
  • Doe er nadien de uitgelekte spinazie erbij.
  • Giet het mengsel in de taartvorm met het filodeeg en plooi het deeg aan de kant er een beetje over.
  • Zet in de oven en bak de taart ongeveer minuten

Voedingswaarde

Calories: 481kcal | Carbohydrates: 10g | Protein: 25g | Fat: 40g | Saturated Fat: 13g | Polyunsaturated Fat: 10g | Monounsaturated Fat: 11g | Trans Fat: 0.02g | Cholesterol: 272mg | Sodium: 946mg | Potassium: 835mg | Fiber: 3g | Sugar: 2g | Vitamin A: 10028IU | Vitamin C: 30mg | Calcium: 526mg | Iron: 6mg
Trefwoord feta, snijbiet, spinazie
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was in een reactie hieronder
of vermeld @donnacaramella / tag #donnacaramella!
Geef een reactie

Wil je iets delen? Heb je een vraag? Altijd fijn om iets van je te lezen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.