Cake met sinaasappel en amandel

De amandelen zijn al een tijdje geleden geplukt, en ook de sinaasappels. Maar de sinaasappels zijn nog steeds in seizoen. Dus wat is er nu lekkerder om een cake met sinaasappel en amandel te maken?

Aan de slag dus!

Een lekker plakje cake, dat smaakt altijd. Deze keer een cake met sinaasappel en amandelen.

De sinaasappelen zijn nog volop in seizoen. (van januari tot en met juni). Dus tijd om hiervan nog gebruik te maken.

Cakevorm


Ik gebruik vaak een rechthoekige cakevorm van 24X11 cm, dit is een standaardmaat. Wil je echter liever een ronde cake maken, of een grotere cake bakken? Dan is is deze Cake Pan Conventer een leuke uitkomst.

Deze tool leert dat je bijvoorbeeld voor deze cake ook een springvorm (of gewone ronde vorm) kan gebruiken met een diameter van 20 cm. Handig toch?

TIP!


Als laatste nog een tip.
Want vaak loopt het al mis nog voor je begint!


Zorg dat je al je ingrediënten op kamertemperatuur zijn?

Bewaar je de eieren in de ijskast? Haal ze dan samen met de boter tijdig uit de frigo.

Door te koude eieren toe te voegen aan je beslag, kan je deeg gaan schiften. En dat willen we uiteraard niet.


Smakelijk
cake met sinaasappel en amandel

Cake met sinaasappel en amandel

No ratings yet
Gang Zoet
Keuken Europees
8
450 kcal
Voor 24 x 11cm rectangle

Materiaal

  • 1 Cakevorm, ingevet en bebloemd of bekleed met bakpapier
  • Mixer of standmixer

Wat heb je nodig?
  

  • 200 g zachte boter (kamertemperatuur)
  • 200 g suiker
  • 200 g bloem
  • 4 eieren (medium) of 3 grote
  • 60 g amandelpoeder
  • 1 tl bakpoeder
  • 25 g yoghurt
  • 1 tl vanille-extract of poeder
  • 10 g amandelschilfers
  • 1 el sinaaszeste
Voor: 24 x 11cm rectangle

Wat moet je doen?
 

  • Klop de boter met de suiker, vanille en sinaaszeste romig in een kom met een mixer of in een standmixer
  • Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Meng telkens goed en maak de randen van de kom proper.
  • Voeg de amandelpoeder toe, gevolgd door de bloem samen met het bakpoeder tot een glad deeg.
  • Voeg als laatste nog de yoghurt toe en meng kort!
  • Doe het cakebeslag in de voorbereide vorm en strooi er de amandelschilfer over.
  • Verwarm de oven voor op 170°C en bak de cake gaar in 50 à 60 minuten. Dit is ovenafhankelijk, dus doe steeds de priktest.
Notities
  • Je kan ook zelfrijzende bloem gebruiken. Laat het bakpoeder dan weg.
  • Als de cake te bruin wordt maar is nog niet gaar, dek hem dan af met aluminiumfolie.

Voedingswaarde

Calories: 450kcal | Carbohydrates: 46g | Protein: 8g | Fat: 27g | Saturated Fat: 14g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 6g | Trans Fat: 1g | Cholesterol: 136mg | Sodium: 209mg | Potassium: 80mg | Fiber: 2g | Sugar: 26g | Vitamin A: 744IU | Vitamin C: 0.2mg | Calcium: 55mg | Iron: 2mg
Trefwoord amandelpoeder, appelsien, sinaasappel
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was in een reactie hieronder
of vermeld @donnacaramella / tag #donnacaramella!
Geef een reactie

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. mckleuver schreef:

    Het blijft een goede tip om de boter van te voren uit de koelkast te halen. Dat vergeet ik nog weleens.

Wil je iets delen? Heb je een vraag? Altijd fijn om iets van je te lezen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.