Nieuwe rubriek

“Wat eten we in” is een nieuwe rubriek die al een tijd in de pipeline stond. Maar vanaf nu dus telkens in het begin van de maand hier terug te vinden.
Groenten en fruit
Ik raad zeker aan om de groentekalender van Velt te downloaden. Dit is een overzichtelijke tabel per maand. Je kan ook die van “Lekker van bij ons” raadplegen. (ook voor het fruit is er een kalender)
Als aanvulling geef ik hier ook de producten weer die in seizoen zijn in Spanje… ja, daar is gezien het andere klimaat wel een klein beetje verschil.
Zo is het in Spanje al tijd voor de snijbiet (warmoes) en ook de snijbonen zijn al volop aanwezig.
Avocado zal je ook niet terugvinden in de tabel van Velt. Het avocado seizoen is hier echter volop aan de gang.
Uiteraard zijn er ook overeenkomsten: witloof, spruitjes, pompoen, rode biet, …

Vis
Ook vis is een seizoensproduct. Laten we dit vooral niet uit het oog verliezen.
Kijk daarvoor ook altijd naar de handige viskalender.
De grijze Noordzeegarnaal, zeetong, … nee nu allemaal NIET in seizoen. Kies eens voor tongschar, schar en Sint-Jacobschelp of oesters.
De vis van de maand is de zeeduivel. Een stevige vis, ideaal voor een stoofpotje.
- Sinaasappel
- Appelen
- Peren
- Aardappelen
- Aardpeer
- Boerenkool
- Groene selder
- Knolselder
- Koolraap
- Paddenstoelen
- Pastinaak
- Pompoen
- Prei
- Raap
- Rammenas
- Rode biet
- Rodekool
- Savooikool
- Schorseneren
- Spruiten
- Uien
- Veldsla
- Winterpostelein
- Witlof
- Wittekool
- Wortelen
Enkele voorstellen
