Mexicaanse salade

Mexicaanse salade. Ik weet eigenlijk niet waarom dit zo wordt genoemd, want de ingrediënten zijn ook Spaanse klassiekers intussen. Ja inderdaad, het is vakantie en zoals altijd zitten we dan in Casa Moran… neem gerust eens een kijkje. Avocados worden hier massaal gekweekt in de Axarquia. Jammer dat het er nu niet het seizoen voor is. Dat is eigenlijk voor de winter. Dus ja ze komen inderdaad wel uit Zuid-Amerika op dit moment. Een minpuntje, maar goed, ze worden wel hier regionaal gesorteerd en verwerkt.

Mexiaanse salade

Deze Mexicaanse salade is echt wellicht een van de meest snelle die er te maken is. En er is niets mis met het gebruik van mais of bonen uit conserven. In Spanje ontbreekt dit echt nooit in de voorraadkast.

Doe er wat lekker rijpe avocados bij, verse kaas, eventueel nog wat kip, en je hebt een lunchsalade of een heerlijk bijgerecht bij de BBQ.

Moet ik nog zeggen dat dit super snel klaar is?

Aan salades kan je tijdens een hittegolf nooit tekort hebben.
Waarom ook eens niet de bonensalade uitproberen?

Nutrition Facts
Mexicaanse salade
Amount Per Serving
Calories 173 Calories from Fat 54
% Daily Value*
Fat 6g9%
Saturated Fat 4g25%
Polyunsaturated Fat 1g
Monounsaturated Fat 2g
Cholesterol 22mg7%
Sodium 369mg16%
Potassium 324mg9%
Carbohydrates 21g7%
Fiber 5g21%
Sugar 3g3%
Protein 10g20%
Vitamin A 126IU3%
Vitamin C 3mg4%
Calcium 144mg14%
Iron 2mg11%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Mexiaanse salade

Mexicaanse salade

Een smaakbom, snel klaar, fris, de ideale BBQ begeleider of lunchsalade
No ratings yet
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Bijgerecht, Salades
Keuken Wereldkeuken, Zuid-Amerikaans
4
173 kcal

Wat heb je nodig?
  

  • 225 g rode bonen of zwarte bonen (gekookt)
  • 160 g zoete mais
  • ½ zoete ui of 1 rode ui in halfjes fijn gesneden
  • 100 g verse kaas (vb. ricotta, of voor meer smaak feta) In Spanje is verse kaas van Burgos hiervoor zeer geschikt of een andere verse geiten kaas
  • 1 avocado (in blokjes)
  • sap van 1 citroen
  • verse koriander (gehakt)
  • olijfolie

Wat moet je doen?
 

  • Spoel de bonen en mais af onder water en doe in een kom.
  • Doe de blokjes avocado bij het citroensap en meng goed. (dit komt de kleur en smaak ten goede)
  • Voeg de avocado en verse kaas toe aan het mais/bonenmengsel en meng met een beetje olijfolie.
  • Breng op smaak met de verse koriander, peper en zout.

Voedingswaarde

Calories: 173kcal | Carbohydrates: 21g | Protein: 10g | Fat: 6g | Saturated Fat: 4g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 2g | Cholesterol: 22mg | Sodium: 369mg | Potassium: 324mg | Fiber: 5g | Sugar: 3g | Vitamin A: 126IU | Vitamin C: 3mg | Calcium: 144mg | Iron: 2mg
Trefwoord avocado, mais, rode bonen
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was in een reactie hieronder
of vermeld @donnacaramella / tag #donnacaramella!
Geef een reactie

Één reactie Voeg uw reactie toe

Wil je iets delen? Heb je een vraag? Altijd fijn om iets van je te lezen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.