Mexicaanse salade. Ik weet eigenlijk niet waarom dit zo wordt genoemd, want de ingrediënten zijn ook Spaanse klassiekers intussen. Ja inderdaad, het is vakantie en zoals altijd zitten we dan in Casa Moran… neem gerust eens een kijkje. Avocados worden hier massaal gekweekt in de Axarquia. Jammer dat het er nu niet het seizoen voor is. Dat is eigenlijk voor de winter. Dus ja ze komen inderdaad wel uit Zuid-Amerika op dit moment. Een minpuntje, maar goed, ze worden wel hier regionaal gesorteerd en verwerkt.

Deze Mexicaanse salade is echt wellicht een van de meest snelle die er te maken is. En er is niets mis met het gebruik van mais of bonen uit conserven. In Spanje ontbreekt dit echt nooit in de voorraadkast.
Doe er wat lekker rijpe avocados bij, verse kaas, eventueel nog wat kip, en je hebt een lunchsalade of een heerlijk bijgerecht bij de BBQ.
Moet ik nog zeggen dat dit super snel klaar is?
Aan salades kan je tijdens een hittegolf nooit tekort hebben.
Waarom ook eens niet de bonensalade uitproberen?
Mexicaanse salade
Wat heb je nodig?
- 225 g rode bonen of zwarte bonen (gekookt)
- 160 g zoete mais
- ½ zoete ui of 1 rode ui in halfjes fijn gesneden
- 100 g verse kaas (vb. ricotta, of voor meer smaak feta) In Spanje is verse kaas van Burgos hiervoor zeer geschikt of een andere verse geiten kaas
- 1 avocado (in blokjes)
- sap van 1 citroen
- verse koriander (gehakt)
- olijfolie
Wat moet je doen?
- Spoel de bonen en mais af onder water en doe in een kom.
- Doe de blokjes avocado bij het citroensap en meng goed. (dit komt de kleur en smaak ten goede)
- Voeg de avocado en verse kaas toe aan het mais/bonenmengsel en meng met een beetje olijfolie.
- Breng op smaak met de verse koriander, peper en zout.
Één reactie Voeg uw reactie toe