Maatjes, mmm ze zijn er weer. En je kan er deze heerlijke hapjes mee maken: een elegante manier om maatjes te serveren. En zo eenvoudig te maken. Gewoon de ingrediënten fijnsnijden, mengen, en in een mooi potje serveren. Iedereen zal ervan smullen!

Maatjes zijn verkrijgbaar van midden juni tot september. En net zoals met het mosselseizoen kijkt iedereen hier naar uit. Gelukkig heb je nog wel tot september tijd om dit heerlijke hapje te maken.
Maatjes zijn bovendien ook nog eens gezond. Ondanks dat het een visje met een hoog vetgehalte is, zijn het wel onverzadigde, omega-3 vetzuren. Deze vetzuren verlagen het cholesterolgehalte in het bloed en verlagen het risico op hart- en vaatziekten.
En dan zijn ze ook nog eens rijk aan hoogwaardige eiwitten en bevat het een hele reeks vitamines waaronder A1, B1, B2, B6, B12, C, D en E.
En dat nog eens aangevuld met de friszure smaak van Granny Smith. (enige nadeel is dat het geen Belgische appel is)
Vlug naar je lokale vishandelaar dus!
Dus daarom … Maatjes mmm.
Zin in nog een ander hapje?
Wat dacht je van een bruschetta met aubergine en feta?

Hapje van maatjes
Wat heb je nodig?
- 2 maatjes
- 4 lenteuitjes
- ½ appel type granny smith
- ¼ rode ui
- 2 el mayonaise
- peper
- rucola
Wat moet je doen?
- Snij de maatjes in kleinere stukjes
- Doe hetzelfde met de appel, rode ui, rucola, lenteui.
- Meng alles mooi door elkaar en breng op smaak met nog wat peper.