Bruschetta met aubergine en feta

Bruschetta: een Italiaanse verzamelnaam voor een gegrild stukje brood met een topping. Een klassieker… waarop dit een aangename afwisseling is! Een heerlijke combinatie van gegrilde aubergine en fetakaas!  Een heerlijk hapje vooraf aan de zomer BBQ! Ook geschikt voor de vegetariërs onder ons…

Ideaal om ook deze maand weer mee te doen aan het foodblfoggers event van Foodblogger Benelux waarbij het thema deze maand kaas is. Neem ook eens een kijkje op Pinterest wat de ander kandidaten hebben voorzien.

bruchette met aubergine

Wat heb je nodig voor deze bruschetta?

Frans stokbrood, gesneden, en gegrild
6 el olijfolie
zout en peper
1  aubergine
150g yoghurt (Griekse)
½ tl granaatappel melasse
1 el citroensap
2 el gehakte peterselie
½ teentje look, fijngehakt
100g feta
eventueel  voor de afwerking: granaatappelpitjes

Wat moet je doen?

Verwarm de oven  eerst voor op 180°C. Prik dan de aubergine een paar keer in en smeer de aubergine in met olijfolie.

Leg vervolgens de aubergine in een ovenschaal en laat hem een uur in de oven garen. (of tot hij gaar is)

Zodra de aubergine gaar is, laat je hem even afkoelen en snij je hem nadien in de helft. Schep er het vruchtvlees uit de aubergine en laat even 10 minuten uitlekken.

Grill intussen het stokbrood. Bestrijk hiervoor de sneetjes met wat olijfolie en plaats ze even onder de grill. Let er op dat ze niet verbranden.

Meng intussen in een kom het uitgelekte vruchtvlees van de aubergine, de yoghurt, 2 el olijfolie, de granaatappelmolasse, het citroensap, de helft van de gehakte peterselie en de knoflook.

Breng eventueel nadien nog verder op smaak met peper en zout.

Beleg de gegrilde broodjes met deze heerlijke auberginepread, en werk nog af met de verbrokkelde fetakaas en de rest van de fijngehakte peterselie.

Eventueel kan je deze bruschetta nog verder afwerken met granaatappelpitjes. Een feest voor het oog.

Naar een idee van Yotam Ottolenghi.

smakelijkgroen

 

5 reacties Voeg uw reactie toe

Wil je iets delen? Heb je een vraag? Altijd fijn om iets van je te lezen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.