Aubergine “creme”

Aubergine “creme”, of is het een soort van mayonaise, tja ik kan het niet anders omschrijven.

Aubergines kan je grillen, stomen, … om er daarna auberginerolletjes, pasta a la norma, auberginecurry, baba ganoush, … mee te maken. Aubergines zijn echt multi inzetbaar.

Je kan er dus ook deze heerlijke aubergine “creme” mee maken die je kan gebruiken als een soort van mayonaise, alleen gebruik je er geen eieren voor en veel minder olie.

aubergine "creme"

Meer en meer begin ik de aubergine te appreciëren en snap ik bijvoorbeeld chefs als Yotam Ottolenghi waarom hij deze groente ook geweldig vindt.

Ze zijn echt veelzijdig en je kan ze verwerken in allerlei soorten gerechten. Van curry tot ratatouille.

Van een subtiel lila bloempje groeit de aubergine langzaam uit tot een robuuste groente. We laten ze in onze moestuin niet te groot worden (tenzij er eentje aan onze aandacht ontsnapt). Wat dacht je trouwens van de mooie gestreepte variant?

Deze aubergine “creme” is fantastisch als smaakmaker in een salade, maar ook als basis op een broodje, bruschetta, afwerking… enz.

Ik gril de aubergines altijd in de oven. Hoe? Dat lees je hier bij gegrilde aubergines. Het vruchtvlees kan je dan nadien invriezen voor later gebruik. Lekker handig.

Gebruik het vruchtvlees bijvoorbeeld ook voor deze bruschetta met aubergine en feta. Een heerlijk hapje vooraf.

Smakelijk
aubergine "creme"

Aubergine “creme”

No ratings yet
Gang Saus

Wat heb je nodig?
  

  • 200 g aubergine vruchtvlees
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 2 tl mosterd
  • 4 el olijfolie
  • zout & peper
  • 1 el citroensap (of meer naar smaak)

Wat moet je doen?
 

  • Meng alle ingrediënten in een kleine foodprocessor tot een luchtige creme.
  • Breng op op smaak met zout & peper.
Trefwoord aubergine
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was in een reactie hieronder
of vermeld @donnacaramella / tag #donnacaramella!
Geef een reactie

Één reactie Voeg uw reactie toe

Wil je iets delen? Heb je een vraag? Altijd fijn om iets van je te lezen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.