Gevulde auberginerolletjes

Gevulde auberginerolletjes

Gevulde auberginerolletjes staan hier al zeker 10 jaar op het menu. Het is een ideaal gerechtje om vooraf klaar te maken. Je hoeft de ovenschaal nog maar 20 à 25 minuutjes in de oven zetten en je kan aan tafel.

Aubergines zijn de dag van vandaag heel het jaar door verkrijgbaar. We hebben sinds we in Spanje wonen verschillende soorten in onze moestuin, lekker handig.

Ze vormen een ideale vleesvervanger en je kan er alle kanten mee uit. Grillen, stomen, gratineren, vullen, …

Bovendien zijn ze thuis in elke soort keuken: Midden -Oosten, Aziatisch, Mediterraans, … voor iedere smaak wat wils. Een echter allround groente dus.

Of het nu vooreen doordeweekse maaltijd is of als je gasten vegetarisch zijn, deze gevulde auberginerolletjes vormen een heerlijke ovenschotel die zelfs een vleesfanaat kan waarderen. En ook kinderen zullen van deze groentjes smullen!

Geef er nog wat tagliatelle of andere pasta bij (puree kan ook ) en een frisse gemengde salade voor een gezonde volwaardige maaltijd.

Je kan deze rolletjes vooraf voorbereiden en dan hoef je ze nog maar 20- 25 minuten in de oven te steken. Tegelijkertijd kan je de pasta (of puree) maken en je kan aan tafel.

Je kan dit gerecht zowel in de zomer als in de winter maken, het smaakt altijd.

smakelijkgroen

Gevulde auberginerolletjes

No ratings yet
Gang Hoofdgerecht
Keuken Europees
4
258 kcal

Wat heb je nodig?
  

  • 2 aubergines
  • 2 kleine uien
  • 5 teentjes look
  • 1 groot blik tomaatblokjes
  • dl groentebouillon
  • 125 gr ricotta
  • 125 gr mozzarella
  • 25 gr gemalen parmezaan
  • olijfolie
  • verse basilicum
  • peper en zout

Wat moet je doen?
 

  • Snij de aubergines in de lengte in plakken.
  • (als je dat wenst kan je ze met zout bestrooien, 30 minuten laten staan, nadien afspoelen en droogdeppen: tegenwoordig is echter niet meer nodig, de aubergines zijn niet meer zo bitter)
  • Leg ze op een ingevette bakplaat, bestrijk ze met olie en grill ze.
  • Maak intussen de saus.

Saus

  • Snipper de ui en de look en fruit ze glazig in een eetlepel olie.
  • Blus met de bouillon en doe er de tomatenblokjes bij.
  • Laat de saus tien minuten onafgedekt sudderen en kruid dan met peper en zout.

Aubergine

  • Verdeel de ricotta over de gegrilde auberrgineplakken.
  • Leg er een paar blaadjes basilicum op en een stukje mozzarella.
  • Kruid met peper en zout en rol de plakken stevig op.

Afwerking

  • Schep de helft van de tomatensaus in een ovenschaal en schik de rolletjes erin.
  • Schep er de rest van de tomatensaus op en bestrooi met de gemalen parmezaan.
  • Zet de ovenschaal 20-25 minuten in de oven op 200 °C°

Voedingswaarde

Calories: 258kcal | Carbohydrates: 22g | Protein: 16g | Fat: 13g | Saturated Fat: 8g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 4g | Cholesterol: 45mg | Sodium: 363mg | Potassium: 683mg | Fiber: 8g | Sugar: 11g | Vitamin A: 472IU | Vitamin C: 10mg | Calcium: 337mg | Iron: 1mg
Trefwoord aubergine, mozarella, ricotta
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was in een reactie hieronder
of vermeld @donnacaramella / tag #donnacaramella!
Geef een reactie

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Tallore schreef:

    Wauw dat ziet er echt fantastisch uit, water komt me in de mond!!

Wil je iets delen? Heb je een vraag? Altijd fijn om iets van je te lezen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.