
Vis en schelpdieren
Vanaf nu kan je de steenbolk en rode poon terug op het menu zetten. Er is echter nog heel wat lekkers de we deze en volgende maand op het menu kunnen zetten.
Als je nog eens pladijs wil eten, is nu nog het moment want dan is het opnieuw wachten tem juni. (voor hoge aanvoer, wat altijd beter is, en goedkoper! )
Bron: Vlam
Viskalender Spanje
Hier ook oa de steenbolk (Faneca) en de tong. Verder makreel, dorade , …

Fruit en groenten
Een hele reeks groenten voor heerlijke herfst- en wintergerechten. Witloof, spruiten, rode kool, paddenstoelen… verder nog heel wat keuze maar de ene met een iets hoger aanbod dan het andere.
Qua fruit iets minder, de druiven zijn nu volop aanwezig en en ook nog heerlijke herfstframbozen.
- aardappel
- andijvie
- artisjok
- aubergine
- bleekselderij
- boerenkool
- bloemkool
- broccoli
- chinesekool
- courgette
- groene selderij
- knolselderij
- komkommer
- koolrabi
- kropsla
- paddenstoelen
- paksoi
- paprika
- pastinaak
- pompoen
- prei
- raap(steel)
- radijs
- rammenas
- rodebiet
- rodekool
- roodlof
- savooikool
- schorseneer
- snijboon
- spinazie
- spitskool
- spruiten
- tomaat
- ui
- veldsla
- warmoes
- waterkers
- winterpostelein
- witloof
- wittekool
- appel
- braam
- druif
- framboos
- kiwibes
- meloen
- peer
bron: Velt en Lekker van bij ons.
Fruit en groentenkalender in Spanje
Ja in Spanje zitten we nog volop in het seizoen van de aubergines. Ik kan er van meespreken want ik heb er nog net meer dan 10 gaan oogsten… Ook de paprika’s zijn nog volop in aanbod… ja die hebben we ook in onze moestuin.
Verder hier ook de paddenstoelen, witloof, zoete aardappel, …
Het verwonderd me dat de mango er niet bijstaat, want deze is zeker nog in seizoen.
En de druiven… ja we hebben dit jaar een hele goede oogst. Van de blauwe maken we nu rozijnen. Maar je kan ze ook verwerken in warme gerechten zoals kip met druiven …

Pasta
Ja want pasta is toch altijd een goed idee? En ook heerlijk met deze typische wintergroenten: witloof en spruitjes.
Soep
Soep, wat is er lekkerder dan een heerlijk kommetje warme soep op een gure dag in oktober
En nog eentje extra
Al eentje om te onthouden voor de feestdagen.
