Wat eten we in oktober?

Wat eten we in oktober
Wat eten we in

OKTOBER

Wat eten we in oktober.

1 oktober, wereld vegetarisme dag, internationale koffiedag, … en de start van een nieuwe maand. Tijd dus voor een nieuwe “wat eten we… “

wat eten we in oktober

Vis en schelpdieren

Vanaf nu kan je de steenbolk en rode poon terug op het menu zetten. Er is echter nog heel wat lekkers de we deze en volgende maand op het menu kunnen zetten.

Als je nog eens pladijs wil eten, is nu nog het moment want dan is het opnieuw wachten tem juni. (voor hoge aanvoer, wat altijd beter is, en goedkoper! )

Bron: Vlam

Viskalender Spanje

Hier ook oa de steenbolk (Faneca) en de tong. Verder makreel, dorade , …

wat eten we in oktober

Fruit en groenten

Een hele reeks groenten voor heerlijke herfst- en wintergerechten. Witloof, spruiten, rode kool, paddenstoelen… verder nog heel wat keuze maar de ene met een iets hoger aanbod dan het andere.

Qua fruit iets minder, de druiven zijn nu volop aanwezig en en ook nog heerlijke herfstframbozen.

  • aardappel
  • andijvie
  • artisjok
  • aubergine
  • bleekselderij
  • boerenkool
  • bloemkool
  • broccoli
  • chinesekool
  • courgette
  • groene selderij
  • knolselderij
  • komkommer
  • koolrabi
  • kropsla
  • paddenstoelen
  • paksoi
  • paprika
  • pastinaak
  • pompoen
  • prei
  • raap(steel)
  • radijs
  • rammenas
  • rodebiet
  • rodekool
  • roodlof
  • savooikool
  • schorseneer
  • snijboon
  • spinazie
  • spitskool
  • spruiten
  • tomaat
  • ui
  • veldsla
  • warmoes
  • waterkers
  • winterpostelein
  • witloof
  • wittekool
  • appel
  • braam
  • druif
  • framboos
  • kiwibes
  • meloen
  • peer

bron: Velt en Lekker van bij ons.

Fruit en groentenkalender in Spanje

Ja in Spanje zitten we nog volop in het seizoen van de aubergines. Ik kan er van meespreken want ik heb er nog net meer dan 10 gaan oogsten… Ook de paprika’s zijn nog volop in aanbod… ja die hebben we ook in onze moestuin.

Verder hier ook de paddenstoelen, witloof, zoete aardappel, …

Het verwonderd me dat de mango er niet bijstaat, want deze is zeker nog in seizoen.

En de druiven… ja we hebben dit jaar een hele goede oogst. Van de blauwe maken we nu rozijnen. Maar je kan ze ook verwerken in warme gerechten zoals kip met druiven …

wat eten we in oktober
Wat zetten we op tafel in

OKTOBER

Het wordt stilaan kouder, en dus tijd om opnieuw ovenschotels en stoofpotjes op tafel te zetten.

Pasta

Ja want pasta is toch altijd een goed idee? En ook heerlijk met deze typische wintergroenten: witloof en spruitjes.

Pasta met spruitjes en kip
Een heerlijke eenvoudige pasta met lekkere spruitjes en kip
Ga naar het recept
pasta met kip en spruitjes
Pasta met witloof, bacon, champignons en blauwe kaas
Een eigenwijze pasta
Ga naar het recept
Pasta met witloof

Soep

Soep, wat is er lekkerder dan een heerlijk kommetje warme soep op een gure dag in oktober

Spruitjessoep
Spruitjessoep wordt feestsoepje
Ga naar het recept
Spruitjessoep
Soep met chorizo, kikkererwten en spinazie
Ga naar het recept
soep met chorizo

En nog eentje extra

Al eentje om te onthouden voor de feestdagen.

Gevulde kip met paddenstoelen
Een heerlijk feestelijk recept dat haalbaar is voor iedereen.
Ga naar het recept
kippakketjes
Smakelijk

Wil je iets delen? Heb je een vraag? Altijd fijn om iets van je te lezen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.