Mango confituur. Mocht je mij vragen wat mijn top 3 van confituur is, dan staat mango confituur zeker in de top 3, naast vijgenconfituur en 4 vruchten.

De mango’s zijn hier nu volop in seizoen. Tijd om hier uiteraard ten volle van te genieten.
Ze rijpen aan de bomen (struiken) en dat proef je. Je kan ze zo eten, in een fruit salade, in een cake, in een hartige salade met gamba’s of kaas, enz.
Mango’s zijn trouwens ook heel gezond:
Ik maak er ook graag confituur van. Deze mango confituur is heerlijk in een potje yoghurt met bijvoorbeeld nog een beetje extra verse mango, maar zeker ook op een kaasplank of eenvoudig op een lekker stukje brood.
Mango heeft een laag pectine gehalte, maar dit kan je prima compenseren met het sap van een citroen of sinaasappel. Hierdoor wordt de confituur ook niet mierzoet en heerlijk van smaak! Ik heb namelijk ook niet graag dat confituur te zoet is.
Zelf gebruik ik 1 kg gekuiste mango in kleine stukjes op 500 g confituursuiker. Uiteraard kan je ook gewone suiker gebruiken en pectine toevoegen volgens de aanwijzing van de verpakking.
En nu aan de slag!

Mango confituur
Materiaal
- grote kookpot
- gesteriliseerde bokalen
Wat heb je nodig?
- 1 kg mango in blokjes
- 500 g confituursuiker
- 1 citroen of sinaasappel
Wat moet je doen?
- Zet een schoteltje in de ijskast om de geleer – of stollingstest te kunnen doen.
- Doe de mangoblokjes in een grote kookpot en kook eventueel eventjes zodat de mangostukjes een beetje stuk gaan.
- Voeg dan de suiker toe en meng goed. Breng opnieuw aan de kook.
- Pers de citroen of sinaasappel en voeg het sap toe.
- Laat alles alles koken (min. 3 minuten) en doe dan de stollingstest.
- Is de confituur goed, doe hem dan over in de gesteriliseerde potjes, zet het deksel erop en laat ze ondersteboven afkoelen.
In Spanje is er gelei suiker te vinden hoor- in de supermercado costa Blanca
Dag Mireille. Niet iedereen woont uiteraard aan de Costa Blanca. Ik bijvoorbeeld in een klein dorpje in het binnenland. En ja er is hier ook in Eroski confituursuiker te vinden (maar ook niet die van Tienen) En confituursuiker is al helemaal niet te vinden hier in de Dia – Mercadona, – Coviran of zelfs Carrefour…