Mango confituur

Mango confituur. Mocht je mij vragen wat mijn top 3 van confituur is, dan staat mango confituur zeker in de top 3, naast vijgenconfituur en 4 vruchten.

mango confituur

De mango’s zijn hier nu volop in seizoen. Tijd om hier uiteraard ten volle van te genieten.

Ze rijpen aan de bomen (struiken) en dat proef je. Je kan ze zo eten, in een fruit salade, in een cake, in een hartige salade met gamba’s of kaas, enz.

Mango’s zijn trouwens ook heel gezond:

Ze bevatten veel vitaminen A en C
Diverse mineralen (kalium, magnesium, …)
Bevatten ook veel vezels, goed voor de spijsvertering

Ik maak er ook graag confituur van. Deze mango confituur is heerlijk in een potje yoghurt met bijvoorbeeld nog een beetje extra verse mango, maar zeker ook op een kaasplank of eenvoudig op een lekker stukje brood.

Mango heeft een laag pectine gehalte, maar dit kan je prima compenseren met het sap van een citroen of sinaasappel. Hierdoor wordt de confituur ook niet mierzoet en heerlijk van smaak! Ik heb namelijk ook niet graag dat confituur te zoet is.

Zelf gebruik ik 1 kg gekuiste mango in kleine stukjes op 500 g confituursuiker. Uiteraard kan je ook gewone suiker gebruiken en pectine toevoegen volgens de aanwijzing van de verpakking.

En nu aan de slag!

Smakelijk
mango confituur

Mango confituur

No ratings yet
Gang Hapjes, Ontbijt

Materiaal

  • grote kookpot
  • gesteriliseerde bokalen

Wat heb je nodig?
  

  • 1 kg mango in blokjes
  • 500 g confituursuiker
  • 1 citroen of sinaasappel

Wat moet je doen?
 

  • Zet een schoteltje in de ijskast om de geleer – of stollingstest te kunnen doen.
  • Doe de mangoblokjes in een grote kookpot en kook eventueel eventjes zodat de mangostukjes een beetje stuk gaan.
  • Voeg dan de suiker toe en meng goed. Breng opnieuw aan de kook.
  • Pers de citroen of sinaasappel en voeg het sap toe.
  • Laat alles alles koken (min. 3 minuten) en doe dan de stollingstest.
  • Is de confituur goed, doe hem dan over in de gesteriliseerde potjes, zet het deksel erop en laat ze ondersteboven afkoelen.
Notities
In Spanje hebben we geen confituur suiker van Tienen of Dr. Oetker. 
Op de verpakking van de suiker van Tienen of dr. Oetker staat hoelang je de confituur moet laten koken voor een goed resultaat. 
Trefwoord mango
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was in een reactie hieronder
of vermeld @donnacaramella / tag #donnacaramella!
Geef een reactie

Wil je iets delen? Heb je een vraag? Altijd fijn om iets van je te lezen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.