Auberginecurry

Auberginecurry, een heerlijke vegetarische maaltijd die zeker bij iedereen in de smaak zal vallen. Net voldoende pit, maar niet te veel en vol verse groentjes.

auberginecurry

We zijn nog steeds in het aubergine seizoen. Hoewel aubergines heel het jaar door verkrijgbaar zijn, is de oorspronkelijke periode eigenlijk vanaf juli/augustus tem oktober. Het ideale moment om eens te kiezen voor dit perfecte Aziatisch gerechtje.

Het idee komt uit het boek “Emma’s Amazing Asia VEGA”.

Ik moet toegeven dat ik het boek al enige tijd geleden had gekregen als cadeau. Tot hiertoe lag het echter werkloos op de boekenkast. Tijd dus om het dus nog eens opnieuw vast te pakken.

Anders dan anders als ik een nieuw kookboek heb moest ik dit dus nu even laten bezinken.

Nu dat ik er in ben begonnen volgen zeker nog gerechtjes want uiteindelijk valt het qua ingrediënten en technieken nog reuze mee. (hier in Spanje moet ik misschien een beetje meer zoeken of online bestellen maar we komen er wel)

Als het volop tomatenseizoen is zou ik zeker aanraden om deze te gebruiken ipv tomaten uit blik. Tomaten uit blik zijn uiteraard wel een goede vervanging tijdens de wintermaanden.

Deze auberginecurry smaakt heerlijk met bijvoorbeeld pulao en (zelfgebakken) chapati.

Smakelijk
Auberginecurry

Auberginecurry

Een heerlijke vegetarische curry die bij iedereen in de smaak valt.
No ratings yet
Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch, Indiaas
4

Wat heb je nodig?
  

Curry

  • 3 – 4 aubergines in plakjes van 2 cm voor 4 personen (900g – 1kg)
  • 75 ml olijfolie
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook , gehakt
  • 3 cm gember, geraspt
  • 1 tl komijnzaad
  • 2 tl korianderzaad
  • 2 tl garam masala
  • 400 g verse tomaten in stukjes (of blik gepelde tomaten)
  • 100 – 150 ml kokosmelk
  • 1 groenten bouillonblokje verbrokkeld

Komkommerraita

  • 8 cm komkommer
  • 125 g yoghurt
  • 0,5 el gehakte munt
  • tl komijnpoeder
  • cayenne naar smaak (optioneel)
  • peper en zout

Wat moet je doen?
 

Aubergines

  • Begin met het roosteren van de aubergines. Verwarm de oven voor op 200 °C
    3 – 4 aubergines in plakjes van 2 cm
  • Doe de aubergine in een kom met 75 ml plantaardige olie en 1/4 tl zout. Meng goed.
  • Stort ze op een bakplaat en laat ze 30 minuten grillen tot ze goudbruin en gaar zijn.

Curry

  • Verhit enkele eetlepels olie (mais, zonnebloem, …) in een hapjespan (braadpan) en stoof de ui, knoflook en gember enkele minuten tot de ui zacht is.
    1 ui, fijngehakt, 2 teentjes knoflook , gehakt, 3 cm gember, geraspt
  • Voeg het komijn- en korianderzaad toe en bak heel eventjes mee. Doe hetzelfde met de garam masala.
    1 tl komijnzaad, 2 tl korianderzaad, 2 tl garam masala
  • Doe nu de tomatenstukjes en kokosmelk erbij en roer goed door. Laat alles enkele minuutjes stoven.
    400 g verse tomaten in stukjes (of blik gepelde tomaten), 100 – 150 ml kokosmelk
  • Pureer nu de saus met een staafmixer of in een blender en doe de saus opnieuw in de pan.
  • Voeg het bouillonblokje toe en breng opnieuw aan de kook. Laat de saus zachtjes pruttelen.
    1 groenten bouillonblokje verbrokkeld
  • Doe er vervolgens de aubergines bij en laat opnieuw alles samen enkele minuten pruttelen tot alle smaken goed gemengd zijn.

Raita

  • Rasp de komkommer fijn.
    8 cm komkommer
  • Meng de yoghurt met de komijn, munt, cayenne (optioneel) en breng op smaak met peper en zout.
    125 g yoghurt, 0,5 el gehakte munt, 1/8 tl komijnpoeder, peper en zout, cayenne naar smaak (optioneel)
  • Voeg de komkommer toe en meng alles goed.
  • Zet de raita in de koelkast tot gebruik.
Trefwoord aubergine, garam masala
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was in een reactie hieronder
of vermeld @donnacaramella / tag #donnacaramella!
Geef een reactie

3 reacties Voeg uw reactie toe

Wil je iets delen? Heb je een vraag? Altijd fijn om iets van je te lezen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.