Pulao met erwtjes

We blijven deze week nog even in de Indiase keuken met deze pulao met erwtjes.

pulao

Pulao is een typisch Indisch rijstgerecht. Ik ben helaas nog nooit in Indië geweest, maar ik heb er wel een pennenvriend. En ja, we hebben nog steeds contact via Facebook. (soms is Sociale media toch wel handig)

Zoals dit met heel veel gerechten is, bestaan er hier heel veel variaties op. Hier wordt de rijst eerst apart gekookt, maar je kan dit ook als 1 pans gerecht klaarmaken.

Dit gerechtje staat in het kookboek Chai, Chaat & Chutney van Chetna Makan. Chetna Makan ken ik nog van the great British Bake Off in 2014.

In het boek staan toegankelijke gerechten uit de 4 windstreken van Indië. Een ideale manier om deze keuken beter te leren kennen.

Je kan dit gerecht op zich eten of bij een lekker curry, zoals de kip tikka massala.

Op de website van Chetna staat er ook nog een andere heerlijke variaties, onder andere deze met spinazie en kikkererwten.

Dit rijstgerechtje past perfect bij de tikka massala van vorige week, of de fusionkip. Liever geen stoofpotje dan kan je er ook deze heerlijke kipbrochetten bijmaken.

Zin gekregen in deze heerlijk geurende pulao? Aan de slag dan maar!

Smakelijk
pulao

Pulao

Een heerlijk rijstgerechtje
No ratings yet
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch
Porties 4

Wat heb je nodig?
  

  • 200 g basmatirijst (zie opmerking)
  • 1 ui (140 g), gesnipperd
  • 1 groene peper fijn gehakt
  • 6 lente-uitjes, in fijne ringetjes, wit en groen apart
  • 2 tomaten, in fijne blokjes
  • 225 g erwtjes, geblancheerd
  • 1 tl zout
  • 1 tl garam masala
  • 1/2 tl kurkuma
  • zwarte peper naar smaak
  • 1 el zonnebloemolie

Wat moet je doen?
 

Rijst

  • Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
    200 g basmatirijst

Pulao

  • Verwarm de olie in een hapjes pan en stoof de ui ongeveer 5 minuten tot deze zacht is.
    1 ui (140 g), gesnipperd
  • Voeg het wit van de lente-ui toe en bak de lente-ui nog 2 minuten samen met de ui.
    6 lente-uitjes, in fijne ringetjes, wit en groen apart
  • Doe er vervolgens de groene peper bij en de tomaten en meng goed door elkaar.
    1 groene peper fijn gehakt, 2 tomaten, in fijne blokjes
  • Voeg nu ook de erwtjes toe.
    225 g erwtjes, geblancheerd
  • Voeg ook het zout, garam masala, kurkuma en zwarte peper toe.
    1 tl zout, 1 tl garam masala, 1/2 tl kurkuma, zwarte peper naar smaak
  • Roer de rijst door het ui mengsel en bak de rijst nog 4 tot 5 minuten tot alles warm is.
    200 g basmatirijst
  • Werk af met het groen van de lente-ui.
    6 lente-uitjes, in fijne ringetjes, wit en groen apart
Notities
Hoeveel rijst reken je per persoon?
In principe reken je ongeveer 50 g  droge rijst per persoon als dit wordt gegeten als bijgerecht. Eet je de rijst als hoofdgerecht, reken dan 75 g droge rijst per persoon.
Pas dus de hoeveelheid eventueel een klein beetje aan. 
Trefwoord basmatirijst, rijst
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was in een reactie hieronder
of vermeld @donnacaramella / tag #donnacaramella!
Geef een reactie

Één reactie Voeg uw reactie toe

Wil je iets delen? Heb je een vraag? Altijd fijn om iets van je te lezen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.