Oh boy…. echt het water loopt me al terug in de mond. Deze kippenspiesjes zijn ONGELOOFLIJK lekker. En je hoeft er totaal GEEN moeite voor te doen. Laten marineren, eventjes aanbakken, de oven in… en smullen!

Ik heb het al eerder gehad over slow cooking in de oven. En ik blijf het een geweldige methode vinden. Het vlees is super zacht, geweldig van smaak, en je hoeft er eigenlijk niets voor te doen.
De marinade geeft er bovendien nog eens een heerlijke Indische frisse touch aan. Fenomenaal.
Ik heb deze kippenspiesjes geserveerd met raita, street salad en zelf gebakken chapati. Het recept van deze chapati heb ik van Patesserie.
Toch liever een ander gerecht? Ook de kippensaté met spek en ananas zijn een aanrader.

Bron: Slow cooking, Auteur: Annemarie Wildeisen februari 2017
Kippenspiesjes in Indische marinade
Wat heb je nodig?
- 8 onderkippenbouten zonder vel of bot (of 4 kleine kipfilets)
Marinade
- ½ tl zout
- 2 el citroensap
- 2 cm verse gemberwortel
- 2 teentjes knoflook
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl paprikapoeder
- ¼ tl cayennepeper
- 1 tl garam masala
- 6 el room
Wat moet je doen?
- Snij de onderbout filets in gelijke blokjes. (ong. in 4)
Marinade
- Meng het zout en citroensap in een grote kom en schep de filetstukjes erdoor.
- Schil en rasp de gember. Pers de knoflook. Doe alles in een kommetje en voeg er de komijn, cayennepeper, garam masala en room bij.
- Schep dit door het kippenmengsel en laat minumim 30 minuten in de koelkast marineren. (hoe langer het wordt gemarineerd hoe lekkerder het wordt)
Bakken
- Verwarm de oven voor op 80°C en zet er een schaal in.
- Rijg intussen de kippenblokjes op een satestokje.
- Verhit een beetje boter in een pan en bak de spiesjes kort aan: 1,5 minuut aan iedere zijde.
- Leg ze meteen in de schaal en zet 45 minuten in de oven.
- Verhoog de temperatuur 5 minuten voor het einde naar 230°C.
Één reactie Voeg uw reactie toe