Een hapje? Een voorgerecht? Een hoofdgerecht? Dit recept leent zich hier allemaal toe.
Ik kan alleen zeggen, maak dan zeker genoeg hapjes want ze vliegen de deur uit.
De combinatie van ingrediΓ«nten zal je misschien afschrikken: mosterd en bruine suiker? Maar geloof me, dat is een onweerstaanbaar duo!
Wat heb je nodig?
π©βπ³Β 4 personen
β°Β 1 uur
1 kleine kipfilet per persoon
2 pakjes (gezouten) spek in dunne sneetjes
mosterd
bruine suiker
8 schijfjes ananas op sap
nutroma of lichte room
Wat moet je doen?
Bak de filets lichtjes aan. Snij ze in stukjes en wentel ze eerst door de mosterd en dan door de suiker. Omwikkel de stukjes kip met spek en zet ze vast met een prikker.
Bak de stukjes kip aan in een beetje olijfolie tot ze gaar zijn. Neem uit de pan en voeg het ananassap toe aan het braadvocht. (eventueel met nog wat extra mosterd en suiker).
Bind de saus met de nutroma of lichte room en voeg de kippeblokjes terug toe. Warm even goed door.
Dien op met rijst en schijfjes ananas en werk af met peterselie.
Wauw wat heerlijk. Ik ben dol op de combinatie van rijst en kip. Op de een of andere manier vind ik dat het meest kloppen. Helaas ben ik geen ster in het koken van rijst, dat koekt meestal aan. π
Ziet er een speciale combinatie uit maar wel de moeite waard om te proberen!
Dit ziet er zo lekker uit! Ik krijg echt trek van dit bericht!
Ziet er goed uit. Wel een aparte combinatie inderdaad.
Het ziet er heel lekker uit. Ik zou het eten zonder de ananas want dat lust ik niet
Het ziet er in ieder geval heerlijk uit ik ben zo en zo gek op ananas π
Jaa echt een feestje! Ik maak zelf banaan met spek!
mosterd en suiker schrikt mij niet af, niets lekkerder dan een honing-mosterdsaus en dat is toch ook zoet