Deze broodjes met inktvisinkt zien er misschien een beetje vreemd uit, maar ze zijn super lekker. De inkt geeft naast de diepzwarte kleur een delicate smaak een deze broodjes.
Je hoeft geen schrik te hebben van de inkt. Je handen blijven proper, net als je werkmateriaal.

Maak er bijvoorbeeld eens een visburger mee. In Spanje eten ze het graag met gebakken inktvis (ringen). Liever een sandwich? Ook dat kan. Lekker met vissalade, gerookte zalm, … Het combineert allemaal enorm goed.

Iedereen kent wel de pasta met inktvisinkt. Dus waarom de broodjes met inktvisinkt niet? Donker als de nacht, maar oh zo lekker. Je zal er veel succes mee oogsten.
De inktvisinkt kan je vragen bij je viswinkel. Het wordt meestal verkocht in kleine zakjes van 4 gram.
Toch liever witte broodjes. Probeer dan zeker ook eens de Molletes de Antequera.

Broodjes met inktvisinkt
Wat heb je nodig?
- 500 g brood bloem
- 5 à 6 zakjes inktvisinkt 4g/zakje
- 250 ml lauw water
- 60 ml melk
- 2 tl droge gist
- 2 tl zout
- 2 el suiker
- 100 g boter
- 1 groot ei
Afwerking
- zwart sesamzaad
- 1 eigeel
- beetje water
Wat moet je doen?
- Verdun de inkt met het water, melk, suiker en gist.
- Meng intussen de bloem met het zout in een standmixer met deeghaak.
- Voeg het ei en de melkmix er langzaam bij en kneed tot er zich een deeg vormt.
- Voeg er dan de boter in blokjes aan toe. Laat het deeg telkens de boter goed opnemen vooraleer je het volgende blokje er aan toe voegt.
- Het deeg moet zacht en glanzend zijn.
- Doe het deeg in een beoliede kom en laat 1 tot 1,5 rijzen tot het deeg is verdubbeld in grootte.
- Verdeel het deeg in 10 stuks en bol deegstukjes op.
- Leg de broodjes een beetje uit elkaar op een bakplaat met bakpapier.
- Dek af met met een grote plastiek of handdoek en laat opnieuw 30 tot 45 minuten rijzen.
- Verwarm intussen de oven voor op 200°C.
- Meng het eigeel met een beetje water en kwast de broodjes in. Bestrooi ze met zwart sesamzaad.
- Bak de broodjes ongeveer 20 minuten. Laat afkoelen.