Molletes de Antequera: zachte witte broodjes

Molletes: heerlijke ontbijtbroodjes of burgerbuns

Molletes heeft zijn oorsprong in Mexico, maar zijn ook in Spanje populair.聽Zeker deze molletes de Antequera.

Molletes

In de keuken kan je echt een reis om de wereld maken. Ik denk dat ik er eens een project van ga maken. 1 centraal ingredi毛nt  of thema kiezen en dan op verschillende wijze uit de wereld klaarmaken. Brood is al een goed voorbeeld 馃榾

Antequera is een dorp in het zuiden van Spanje, ongeveer 50 km ten noorden van Malaga.
Het Alcazaba daar is trouwens ook meer dan de moeite waard, er is de rotsformatie “El Torcal”   een mooi natuurgebied waar je kan wandelen.

Vlakbij ligt ook La Fuente de  Piedra waar flamingo’s komen broeden. 

Deze broodjes of molletes dus zijn genoemd naar dit dorp. Het zijn zachte witte broodjes die worden gemaakt met reuzel, wat een specifieke smaak geeft. Ze zijn geschikt om te toasten en worden vaak gegeten als ontbijt met olijfolie en tomaat, pan con tomaten, een typisch ontbijt in Spanje.

Je kan er echter ook perfect hamburgers mee maken. Een allround lekker broodje dus.

Het vraagt wel veel wachttijd tussenin. Hou daar rekening mee. Of gebruik extra gist.

Smakelijk

Molletes

Auteur Anke Morreel

Wat heb je nodig?

Voor het voordeeg

  • 100 gr bloem voor brood
  • 60 gr water
  • 1 gr verse gist

Deeg

  • 500 gr bloem
  • voordeeg
  • 315 ml water
  • 20 gr varkensvet reuzel
  • 10 gr zout
  • 5 gr gist

Wat moet je doen?

  • Meng de聽ingredi毛nten聽voor het voordeeg en laat het 3 uur staan.
  • Kneed al de ingredi毛nten samen tot een glad en fijn deeg.
  • Laat dit 90 tot 120 minuten rijzen.
  • Verdeel het deeg in stukken van 80 脿 100 gr.
  • Bol ze op en laat opnieuw 10-15 minuten rusten.
  • Laat ze opnieuw 1 uur rijzen tot ze wat groter zijn.
  • Bak deze broodjes 10 minuten in een oven van 200 掳C

Wil je iets delen? Altijd fijn om iets van je te lezen!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.