Naan met gemarineerde lamssteak

He he, de vakantie zit er voor mij alweer op. De tijd vliegt zo voorbij. Maar wat hebben we genoten. Voorlopig nog eventjes alleen. Dus ja wat kook je dan zoal om toch afwisseling te hebben? Gelukkig hou ik wel van experimenteren en dus kan ik mijn gang gaan. Het resultaat is een stukje naan met gemarineerde lamssteak.

Een heerlijk sappig stukje vlees met Indische smaken op een lekker broodje.

De foto is niet geweldig (daar wordt aan gewerkt), maar ik wou het recept nu al delen omdat het te lekker is.
En zo kan ik het zelf ook niet meer vergeten 馃檭.

Naan met lamssteak

Het naanbrood heb ik gemaakt met de mix van Niahm. Heb je zelf een recept of koop je liever een naanbroodje is dat uiteraard ook geen probleem.

Om in de Indiase sfeer te blijven heb ik de lamssteak gemarineerd in Garam Masala. De lamssteak is heerlijk mals en niet te groot. Ideaal voor een 1 persoonsmaaltijd dus en niet zo duur als ander lamsvlees.

Je hebt bovendien weinig afwas! Voor mij altijd een belangrijk punt. En zeker als je alleen bent en nadien ook nog eens alleen de afwas moet doen 馃槣.

Want ja, je maakt deze naan met gemarineerde lamssteak met 1 grillpan.

Smakelijk

Naan met gemarineerde lamssteak

Maaltijd Hapjes, Licht hoofdgerecht, Lunch
Keuken Aziatisch
Trefwoord lamssteak, naan
Aantal 1 persoon
Auteur Anke Morreel

Wat heb je nodig?

  • 1 lamssteak van ongeveer 140-150 gram

voor de marinade

  • 1 theelepel garam masala
  • 1 knoflookteen geperst
  • peper en zout naar smaak
  • 1 eetlepel olie

voor het naanbrood

  • 1 naanbroodje
  • 1 tomaat in blokjes
  • 50 g geitenkaas of feta in blokjes
  • koriander of peterselie gehakt
  • eventueel nog wat raita

Wat moet je doen?

  • Begin* (zie opmerking) met het marineren van het lamsvlees. Doe hiervoor alle ingredienten samen en verdeel dit over het vlees.
  • Zet het 30 minuten weg.
  • Snij de tomaat en geitenkaas in blokjes en meng door elkaar.
  • Verwarm de oven voor op 180掳C.
  • Verdeel het tomaten-geitenkaasmengsel over het naanbrood en zet het een kleine 10 minuten in de oven.
  • Bak intussen het gemarineerde lamsvlees kort in de pan. (hangt wat van de dikte af)
  • Haal het uit de pan en laat het even rusten vooraleer in reepjes te snijden.
  • Verdeel het vlees ook over het naanbrood en werk af met wat koriander of peterselie en eventueel wat raita.

Opmerking

*Als je de naan van de broodmix maakt, moet je hiermee beginnen omdat het deeg een uurtje moet rusten. Je hebt dan ook een deegrol nodig. (of een fles kan ook)
Uiteraard kan je de ingredi毛nten aanpassen aan meerdere personen. 

Wil je iets delen? Altijd fijn om iets van je te lezen!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.