Hapje met artisjok. Een eenvoudig maar toch stijlvol hapje.
Het past bij elke gelegendheid en je hebt er niet echt veel voor nodig.
Heel smaakvol, en snel gemaakt.

Bron: Libelle Lekker
Hapje met artisjok
Wat heb je nodig?
- 200 g filodeeg
- 3 el el olijfolie
- 200 g artisjokharten bokaal of blik
- 1 teentje knoflook gehakt
- 1 kl tijm verse
- citroensap
- 1 handvol waterkers
- 150 g zalm gerookte (in plakjes)
- zout en peper
Wat moet je doen?
- Verwarm de oven voor op 180° C.
- Vet 4 muffinvormpjes in met olie.
- Snij het filodeeg in vierkanten van 15 x 15 cm, kwast ze in met olijfolie.
- Leg in elk vormpje drie laagjes deeg.
- Bak de korfjes in ongeveer 15 minuten goudgeel en krokant in de oven.
- Laat even afkoelen.
- Ontvorm voorzichtig en laat verder afkoelen.
- Laat de artisjokken goed uitlekken.
- Pel de knoflook en hak ’m grof.
- Spoel de waterkers, dep droog.
- Pureer de artisjokken met de knoflook, de tijm en 1 el olijfolie glad in de keukenmachine.
- Breng op smaak met citroensap, peper en zout.
- Verdeel de waterkers over de deegkorfjes.
- Vul ze met de artisjokkencrème en leg er een plakje gerookte zalm bovenop.
- Werk af met een appelkappertje en peper uit de molen.
Voedingswaarde
Calories: 212kcal | Carbohydrates: 28g | Protein: 11g | Fat: 5g | Saturated Fat: 1g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 3g | Cholesterol: 9mg | Sodium: 720mg | Potassium: 106mg | Fiber: 2g | Sugar: 0.5g | Vitamin A: 53IU | Vitamin C: 1mg | Calcium: 11mg | Iron: 2mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was in een reactie hieronder
of vermeld @donnacaramella / tag #donnacaramella!
Geef een reactie