Hapje met artisjok

Hapje met artisjok. Een eenvoudig maar toch stijlvol hapje.

Het past bij elke gelegendheid en je hebt er niet echt veel voor nodig.

Heel smaakvol, en snel gemaakt.

hapje met artisjok
Smakelijk

Bron: Libelle Lekker

artisjokhapje

Hapje met artisjok

No ratings yet
Gang Hapjes
Keuken Europees
4
212 kcal

Wat heb je nodig?
  

  • 200 g filodeeg
  • 3 el el olijfolie
  • 200 g artisjokharten bokaal of blik
  • 1 teentje knoflook gehakt
  • 1 kl tijm verse
  • citroensap
  • 1 handvol waterkers
  • 150 g zalm gerookte (in plakjes)
  • zout en peper

Wat moet je doen?
 

  • Verwarm de oven voor op 180° C.
  • Vet 4 muffinvormpjes in met olie.
  • Snij het filodeeg in vierkanten van 15 x 15 cm, kwast ze in met olijfolie.
  • Leg in elk vormpje drie laagjes deeg.
  • Bak de korfjes in ongeveer 15 minuten goudgeel en krokant in de oven.
  • Laat even afkoelen.
  • Ontvorm voorzichtig en laat verder afkoelen.
  • Laat de artisjokken goed uitlekken.
  • Pel de knoflook en hak ’m grof.
  • Spoel de waterkers, dep droog.
  • Pureer de artisjokken met de knoflook, de tijm en 1 el olijfolie glad in de keukenmachine.
  • Breng op smaak met citroensap, peper en zout.
  • Verdeel de waterkers over de deegkorfjes.
  • Vul ze met de artisjokkencrème en leg er een plakje gerookte zalm bovenop.
  • Werk af met een appelkappertje en peper uit de molen.

Voedingswaarde

Calories: 212kcal | Carbohydrates: 28g | Protein: 11g | Fat: 5g | Saturated Fat: 1g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 3g | Cholesterol: 9mg | Sodium: 720mg | Potassium: 106mg | Fiber: 2g | Sugar: 0.5g | Vitamin A: 53IU | Vitamin C: 1mg | Calcium: 11mg | Iron: 2mg
Trefwoord filodeeg, gerookte zalm
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was in een reactie hieronder
of vermeld @donnacaramella / tag #donnacaramella!
Geef een reactie

Wil je iets delen? Heb je een vraag? Altijd fijn om iets van je te lezen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.