Zoete broodjes met kaneel
Onweerstaanbaar lekkere broodjes… zo kan ik deze zoete broodjes met kaneel het beste omschrijven. En dan hebben we het nog niet over de heerlijke geur die ze in huis verspreiden.
En het goede nieuws? Ze zijn heel eenvoudig te maken! Ook voor diegene die nog geen ervaring hebben met broodbakken.

Toen ik deze broodjes de eerste keer heb gemaakt dan was er nog geen sprake van emigreren naar Spanje. Maar we ginger er al wel vaak op vakantie.
Toen in 2013 er een foodswap werd georganiseerd door Es met het thema “hou het vakantiegevoel vast” maakte deze broodjes onder andere deel uit van het pakket.
Het recept kwam toen van een online magazine Sal y pimienta, dat helaas nu niet meer bestaat want het was mooi in lay-out en had ook leuke recepten.
Maar nu terug naar de broodjes.
Ken je die geur van heerlijk zelfgebakken broodjes? Nog niet? Wel dan wordt het dringend tijd om deze zoete broodjes met kaneel eens te bakken.
Ze zijn echt heel eenvoudig om te maken, ook als je geen ervaring hebt in broodbakken. Ze zijn super lekker met een beetje boter, confituur,… een goed start van de dag.
Wat zeg ik, lekker op elk moment van de dag want ze zijn moeilijk te weerstaan.
Zin in meer? Probeer dan ook eens deze pompoenbroodjes uit.

Zoete broodjes met kaneel
Wat heb je nodig?
voor het deeg
- 175 ml melk
- 1 ei geklutst
- 30 gr boter
- 40 gr suiker
- 325 gr bloem
- 4 gr gist
- 1 tl zout
Suikerlaagje
- 100 gr suiker
- 1,5 el kaneel
- 50 gr boter
- beschuitkruim (van 2 beschuitjes)
Wat moet je doen?
- Verwarm op een laag vuur de melk in een pannetje samen met de boter en de suiker tot de boter is gesmolten en de suiker is opgelost.175 ml melk, 30 gr boter, 40 gr suiker
- Haal van het vuur en voeg het geklutst ei toe.1 ei
- Meng in een kom de bloem, gist en zout door elkaar en maak een kuiltje in het midden.325 gr bloem, 4 gr gist, 1 tl zout
- Schenk het melk/ei mengsel in het kuiltje en roer met een pollepel vanuit het midden uit de bloem erdoor.
- Kneed op een met bloem bestrooid werkblad het deeg 10 minuten goed door.
- Doe terug in de kom en dek af met een vochtige theedoek en laat het deeg 1 uur rijzen op kamertemperatuur tot het in volume verdubbeld is.
- Verkruimel de beschuit en maak het desnoods fijn in een vijzel.
- Vet met boter een bakvorm van 24/25 cm in en bestrooi de bodem en de randen met het fijne beschuitkruim.
- Meng de kaneel met de suiker op een diep bord en laat de boter in een steelpannetje op zacht vuur smelten.100 gr suiker, 50 gr boter, 1,5 el kaneel
- Verdeel het deeg in 16 stukken en vorm er balletjes van, haal door de gesmolten boter en rol door het suiker/kaneel mengsel.
- Plaats ze met een klein beetje tussenruimte naast elkaar in de bakvorm, leg weer de vochtige theedoek erover en laat 30 minuten opnieuw rijzen.
- Verwarm de oven op 190 graden en bak de broodjes in 25 tot 30 minuten goudbruin en gaar zijn
- Haal de broodjes uit de bakvorm en ze afkoelen op een rooster.
- Maak dit recept ineens 2x en vries ze in, want de broodjes zijn in een mum van tijd op.
Één reactie Voeg uw reactie toe