Deviled eggs , mimosa eieren of gevulde eieren , noem ze zoals je zelf wil, ze zijn een absolute klassieker als het over hapjes gaat. Eenvoudig te maken en je kan ze perfect voorbereiden en de dag zelf afwerken.

Deviled eggs is een echt retro gerechtje, maar geef toe, eigenlijk houden we er met zijn allen wel van. In deze variatie wordt de room of mayonaise vervangen door avocado. Gezonder en nog veel lekkerder! Je kan hiervoor zowel gewone eieren als kwarteleitjes voor gebruiken. De kwarteleitjes staan trouwens ook mooi als afwerking op een toastje.
Werk de gevulde eieren voor een wow effect eens af met Cavi-art (plantaardig gemaakt van zeewier) of viseitjes.
Uiteraard zijn er tal van mogelijkheden, zowel qua vulling als afwerking. Wellicht ook de reden waarom het nog steeds (of opnieuw?) zo geliefd is.
Hieronder alvast enkele ideetjes om deviled als te vullen en af te werken:
Vulling
- Klassiek met mosterd en kerrie
- Extra pittig met tabasco of cayenne peper
- Gemengd met zalm of tonijn en roomkaas
- Fijngesneden gedroogde ham
- Fijngesneden kappertjes, augurkjes, …
- …
Afwerking (kies er eentje dat bij de vulling past)
- Verse garnaaltjes
- Ansjovis
- Gerookte zalm
- Cavi-art
- Chorizocrumble
- Kiemgroenten
- …
Voor nog extra inspiratie, kijk dan even bij dit trio… Lastminute trio van hapjes

Deviled eggs met avocado
Wat heb je nodig?
- 8 hardgekookte eieren of 24 kwarteleitjes
- avocado
- beetje yoghurt of zure room
- 2 tl limoensap of meer naar smaak
- peper en zout
- paprikapoeder
Wat moet je doen?
- Snij de eitjes in de lengte in 2.
- Lepel het eigeel in een kom.
- Ontpit de avocado en meng het vruchtvlees met de eidooiers.
- Meng met de yoghurt, limoensap, peper en zout naar smaak tot een smeuig geheel.
- Doe het avocadomengsel in een spuitzak met een stervormig spuitmondje.
- Spuit een mooie rosas in elke half ei.
- Bestrooi met nog wat paprikapoeder.
- Zet de schaal afgedekt tot gebruik in de koelkast.