Wortelcake met noten en rozijnen

Op zoek achter een smeuïge wortelcake met noten en rozijnen die toch niet te zoet is. Stop met zoeken, je hebt hem gevonden! Een echte herfstcake en dus ideaal om nu te bakken. Verwen jezelf en de kinderen, ook al lusten ze geen wortelen… deze cake met verborgen groentjes zal er zeker vlot ingaan.

wortelcake

De meeste wortelcakes vind ik vrij zoet. Meestal door het extra zoet glazuurlaagje. Nu is dat af en toe wel eens lekker, maar soms heb ik het graag wat eenvoudiger en minder zwaar. Deze wortelcake is zelfs ideaal als ontbijt. Af en toe mag je je toch eens verwennen?

Ik maak hem graag met extra sinaasappelzeste voor een extra touch, maar dat is zeker geen must als je geen sinaasappel in huis hebt. De walnoten geven er dan weer een crunch aan.

Deze cake wordt met olie gemaakt ipv boter. Je kan hiervoor zowel zonnebloemolie als maisolie gebruiken, maar dus zeker een neutrale zachte olie. Maisolie is iets zoeter van smaak en wordt iets vaker gebruikt in zoete gerechten.

Wil je toch een zoetere versie: probeer deze Carrotcake dan eens, met glazuurlaagje en botercrème. Deze is ook heerlijk bij een tasje koffie of thee.

Nog wortelen over? Maak dan ook eens een lekkere hartige taart mee.

Nog geen rasp in huis? Lees dan eens de review op doorgelicht.be over verschillende mandolines.

Lekkere wortelrecepten

Smakelijk

Wortelcake

Een eenvoudige, smeuïge, niet te zoete cake
Maaltijd Zoet
Trefwoord rozijnen, walnoten, wortelen
Auteur Anke Morreel

Wat heb je nodig?

  • 175 g zelfrijzende bloem
  • 2 eieren
  • 100 g bruine suiker
  • 100 ml zonnebloemolie of maisolie
  • 50 g walnoten in stukjes
  • 50 g rozijnen
  • water, sinaasappelsap of een likeur
  • 200 g wortelen, fijngeraspt
  • sinaasappelzeste optioneel
  • kaneel optioneel

Wat moet je doen?

  • Begin met de rozijnen te weken in de vloeistof naar keuze
  • Klop intussen de eieren en de suiker in een kom tot het licht en luchtig is.
  • Voeg vervolgens de olie toe en klop verder tot alles goed gemengd is.
  • Schep de bloem er door, gevolgd door de geweekte rozijnen en wortelen.
  • Als je de zeste en kaneelgebruikt doe deze er dan ook bij.
  • Doe alles in de cakevorm en bak de cake ongeveer 45 minuten op 180°C.

Wil je iets delen? Heb je een vraag? Altijd fijn om iets van je te lezen!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.