Varkenswangetjes met bruin bier

Varkenswangetjes met bruin bier.

Kan het nog klassieker.
Super mals vlees in combinatie met een heerlijke saus van bier en groenten

Deze varkenswangetjes (inderdaad de kaakspieren van het varken) zijn ideaal om lang te stoven. Zo wordt het vlees enorm smaakvol en mals.

varkenswangetjes

Stoofpotjes… kan je eigenlijk zonder in de winter?
Hoewel ik meer een zomertype ben, kan ik me in de winter goed uitleven met stoofpotjes. Je kan hier alle kanten mee uit.
Letterlijk: van Zuid-Amerika met een lekker chilli con carne tot Noord-Afrika met een heerlijke lamstajine.

De geur die je tegemoetkomt van alle smaken die zich vermengen. Je gaat er spontaan van watertanden. Of het nu met kip is, varkensvlees, rundvlees, of in het wildseizoen met everzwijn.

Deze varkenswangetjes zijn perfect om te delen met vrienden en familie. Serveer er heerlijk frietjes bij of een lekker puree en boontje of witloof.

Smakelijk

Zin gekregen in nog meer stoofpotjes?

  1. everzwijnragout

Varkenswangetjes in bruin bier

Kan het nog klassieker? Maar wat smaakt dat heerlijk!
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Belgisch
Trefwoord varkenswangen
Voorbereiding 30 minuten
Kooktijd 1 uur 30 minuten
Auteur Anke Morreel

Wat heb je nodig?

  • 1 kg varkenswangetjes ontvliest
  • klontje boter
  • 2 wortels in halve rondjes
  • 1 ui, gepeld en gesneden in halve ringen
  • 1 el tomatenpuree
  • bloem of maizena
  • 250 g champignons in stukjes

Specerijen en kruiden

  • 2 blaadjes laurier
  • 2 kruidnagels
  • 3 jeneverbessen
  • 4 el bruine suiker
  • 2 sneetjes peperkoek
  • 1 el mosterd

Vocht

  • 1 flesje bruin bier
  • 400 ml rundsfond

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 180°C
  • Als de varkenswangen nog niet zijn ontvliest, moet je deze ontvliezen.
  • Smelt boter in een grote stoofpot en kleur hierin de wangen in porties aan beide zijde.
  • Haal ze uit de pot en zet even opzij.
  • Smelt opnieuw boter in de pot en gaar hierin de ui. Voeg ook de wortelschijfjes toe en laat samen even stoven.
  • Na enkele minuten kan de tomatenpuree erbij: laat deze even meebakken.
  • Voeg de wangetjes terug toe en bestrooi wat met maizena of bloem.
  • Giet het bruin bier en de fond erbij tot het vlees onderstaat. Voeg de specerijen toe samen met de bruine suiker, de peperkoek en mosterd. Breng aan de kook.
  • Haal de pot van het vuur en zet de pot met deksel in de oven voor ongeveer 1,5 uur.
  • Bak intussen de champignons.
  • Als er 75 minuten vertreken haal je de pot uit de oven en voeg je de champignons toe. Laat samen nog even 10 garen of tot de wangetjes gaar zijn.

Opmerking

Lekker met puree of frietjes en boontjes of gebraiseerd witloof.

Wil je iets delen? Altijd fijn om iets van je te lezen!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.