Ossobucco milanese met saffraanrisotto

Ossobucco milanese is helemaal niet moeilijk te maken. Het vraagt alleen tijd om mals en zacht te worden. Maar wat een smaak. Genieten met de hoofdletter G. Gecombineerd met een lekkere saffraan risotto, maakt het helemaal af.

Ossobucco milanese met gremolata en een saffraanrisotto is een klassieker onder de klassiekers. Gewoon eenvoudige smaken subliem gecombineerd. (hou mijn blog ook in de gaten met informatie over de Spaanse saffraan).

Hier geldt echt “less is more”. Maar je kan er nog een frisse salade bij serveren voor de liefhebbers. Ik weet wel dat het ook met tomaten wordt gemaakt en geserveerd met pasta, maar ik vind deze versie gewoon de lekkerste. En dan mag het ook niet Milanese worden genoemd.

Ossobucco kan je niet altijd bij de slager vinden, dus bestel eventueel tijdig en zeg erbij dat het voor ossobucco is.

En eet het merg ook op een sneetje brood met wat zout. Ik doe er vaak nog extra mergstukjes bij omdat dit zo lekker is.

Ossobucco milanese

En terwijl het vlees rustig aan het garen is, heb je tijd om rustig iets anders te doen. Zalig toch?!

En hoewel het nu nog een mooie nazomer is (en in Spanje blijft dit gewoonlijk ook nog wel even) smaakt dit altijd!

En tegen dat het echt herfst is… Probeer dan ook eens Varkenswangetjes met bruin bier. Heerlijk na een fikse wandeling.

Andere lekkere slowcooking recepten

  1. boeuf bourguignon
  2. Gekonfijte eendenbout
  3. lamsragout
Smakelijk

Ossobucco milanese (zonder tomaten dus)

Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Trefwoord kalfsvlees, rijst
Aantal 4
Auteur Anke Morreel

Wat heb je nodig?

  • 4 stukken ossobucco
  • 1 ui , in fijne halve ringen
  • 1 glas witte wijn
  • 500 ml warme groentebouillon
  • peper en zout
  • boter
  • een paar eetlepels bloem

Gremolata

  • 4 el gehakte peterselie
  • 2 teentjes knoflook fijngehalkt
  • 2 tl citroenzeste

Risotto milanese

  • 280 g risotto rijst
  • 1 kleine ui
  • 1 l warme rundsbouillon
  • 1 tl saffraan (een omslagje)
  • 1/2 glas witte wijn
  • 5 el geraspte parmezaan
  • ong 5 el boter

Wat moet je doen?

  • Smelt de boter in een grote pan waar alle stukken inpassen en voeg de ui toe. Stoof de ui tot ze glazig zijn. Haal ze dan uit de pan.
  • Snij de rand van de ossobucco in, en bebloem de stukken. Doe opnieuw een beetje boter in de pan en bak de ossobucco aan langs beide zijden.
  • Voeg het glas witte wijn toe, maar giet niet op het vlees. Laat de alcohol verdampen en voeg dan ook de bouillon toe tot het vlees half onder staat.
  • Voeg dan ook de ui opnieuw toe.
  • Verlaag het vuur en dek de pan af. Laat het vlees ongeveer 2 uur sudderen tot het zachte en mals is. Voeg eventueel indien dit nodig is nog wat bouillon toe.

Gremolata

  • Meng alle ingrediënten, en werk de ossobucco af met de gremolata.

Risotto

  • Smelt de boter in een pan en voeg de ui toe. Stoof de ui tot deze zacht en doorzichtig is. Verhoog de temperatuur en voeg de wijn toe. Laat de wijn ongeveer 2 minuten verdampen en voeg dan 125ml bouillon toe. Zet een deksel op de pan en laat de ui nog verder garen tot deze helemaal gaar is. Haal uit de pan en zet even apart.
  • Smelt opnieuw boter in de pan (ongeveer 3 eetlepels) en voeg de rijst toe. Laat de rijst 1 minuten bakken.
  • Voeg de ui toe die je apart hebt gezet en voeg een beetje bouillon toe. Voeg telkens opnieuw een beetje bouillon toe tot de risotto gaar is. Probeer niet te roeren.
  • Als de rijst gaar is, maar nog stevig, voeg dan de saffraan toe, samen met de Parmezaanse kaas en nog een beetje boter. Haal van het vuur en roer de risotto goed door. Hij moet romig zijn, maar niet waterig. Dek nog even af, en laat ongeveer 2 à 3 minuten rusten.

Serveren

  • Serveer de risotto samen met de ossobucco.

Één reactie Voeg uw reactie toe

Wil je iets delen? Heb je een vraag? Altijd fijn om iets van je te lezen!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.