Appelsoesjes: lekker fris en fruitig

Soezen hoeven niet saai te zijn: zie maar naar deze leuke appelsoesjes.
Lekker fris voor bij de thee of koffie, of gewoon tussendoor.

De herfst is in aantocht. Dat betekent ook weer de tijd van appels en peren. Ideaal dus om eens deze prachtige lekkere soezen te maken: wat een leuke traktatie!

appelsoesjes

Voor deze appelsoesjes gebruik je wel best een friszure appel. De greenstar of de jonagored bijvoorbeeld. Bovenop een beetje marsepein en als je wat handig bent met chocolade maak je het steeltje uit chocolade.

De basis is hier is een tijgersoes. Deze blijven mooi in vorm om deze nadien te versieren.

Liever iets eenvoudiger? Probeer deze appelcake met yoghurt dan eens of peren-amandeltaart

Bekijk zeker onderstaande tips & trics

  1. Soezenbeslag
Smakelijk
appelsoesjes

Appelsoesjes

Leuke frisse en lekkere originele appelsoesjes
No ratings yet
Gang Dessert
Keuken Europees

Materiaal

  • Spuitzak
  • Spuitmondje

Wat heb je nodig?
  

Crème suisse met appel

Toplaagje

  • 100 g boter
  • 120 g lichte basterdsuiker
  • 120 g bloem

Afwerking

  • marsepein groen en bruin
  • naar keuze chocolade voor de steeltjes

Wat moet je doen?
 

Krokant deeg

  • Begin met het maken van het krokante deeg.
  • Klop hiervoor de boter met een klopper tot crème (mayonaise dikte)
  • Voeg de basterdsuiker toe en klop hem hier licht door.
  • Schep de bloem erdoor en meng goed.
  • Rol het deeg uit tot 2 mm. (doe dit tussen 2 vellen bakpapier)
  • Leg het deeg in de vriezer.

Crème suisse

  • Roer de gele room glad.
  • Week de gelatineblaadjes en smelt deze nadien op een zacht vuurtje
  • Meng de gesmolten gelatine onder de gele room.
  • Meng de slagroom en appelstukjes door de gele room.

Soezen

  • Spuit van het deeg kleine soesjes met een glad spuitmondje. (nr 12)
  • Steek rondjes uit van het krokant deeg en leg dit op de soesjes.
  • Bak af in een voorverwarmde oven op 180°C, ongeveer 15 minuten.
  • Laat afkoelen.
  • Doe de crème suisse in een spuitzak met spuitmondje.
  • Maak onderaan een opening in de soezen en vul ze met de crème.
  • Rol marsepein uit , steek rondjes en blaadjes uit en decoreer de bovenzijde.
  • Strijk het dekseltje nog wat in met neutrale spiegel voor een glanzend effect.
  • Werk af met een steeltje
Trefwoord aardappelen, crème patissière
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was in een reactie hieronder
of vermeld @donnacaramella / tag #donnacaramella!
Geef een reactie

Één reactie Voeg uw reactie toe

Wil je iets delen? Heb je een vraag? Altijd fijn om iets van je te lezen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.