Een basis die iedereen echt zou moeten kunnen maken, is een goede crème patissière, gele room of banketbakkersroom.
Hier is totaal niets moeilijk aan en oh zo lekker.
Ik gebruik het vaak: als vulling voor mijn koffiekoeken, éclairs, soezen, hoorntjes, taarten, …
Met een paar basisingrediënten zoals melk, eieren, suiker en maizena tover je dit vanzelf uit je pot.
Bovendien is het snel gemaakt!
Dus vanaf nu geen mixen of zakjes meer.


Nog wat lekkers met banketbakkersroom
Gele room
Basisrecept voor crème patissier of gele room
Wat heb je nodig?
- 1 l melk
- 100 g eieren
- 2 dooiers
- 125 g suiker
- 90 g maïzena
- vanillestok
Wat moet je doen?
- Verwarm 900 ml van de melk met de helft van de suiker en de vanillestok. (opengesneden, en de peulen in de melk)
- Meng intussen de andere helft van de suiker met de maïzena.
- Voeg ongeveer 100 ml melk toe, en roer klontervrij.
- Voeg dan ook de eieren toe.
- Als de melk kookt, voeg je een deel toe aan het eimengsel en giet je direct alles terug in de pot.
- Laat indikken.
- Giet uit op een plaat en leg er een plastiekfolie op. Zo zal je een vel vermijden.
- Laat in de koelkast zo snel mogelijk afkoelen.
Voedingswaarde
Calories: 1687kcal | Carbohydrates: 243g | Protein: 61g | Fat: 56g | Saturated Fat: 26g | Polyunsaturated Fat: 6g | Monounsaturated Fat: 16g | Trans Fat: 0.04g | Cholesterol: 885mg | Sodium: 557mg | Potassium: 1963mg | Fiber: 6g | Sugar: 176g | Vitamin A: 2734IU | Calcium: 1495mg | Iron: 4mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was in een reactie hieronder
of vermeld @donnacaramella / tag #donnacaramella!
Geef een reactie
5 reacties Voeg uw reactie toe