15 augustus is het in Antwerpen feest voor alle mama’s want dan wordt er moederdag gevierd. Dit kunnen we uiteraard niet voorbij laten gaan zonder een taartje! π°πΎ
Laten we hopen dat de weergoden de mama’s ook gunstig gezind zijn.
Deze minitaartjes zijn namelijk perfect om een zomerbuffet of tuinfeest af te sluiten! ππ
Wat heb je nodig?
Zandtaartdeeg
200gr bloem
100gr zachte boter
60 gr poedersuiker
1 eidooier
30 gr fijngemalen blanke amandelen
2 el water
Afwerking
Banketbakkersroom
Roodfruit: kleine aardbeien, frambozen, bosbessen, rode bessen, …
Wat moet je doen?
Vermeng in een keukenmachine de bloem met de in stukjes gesneden boter, de suiker, eidooier en fijngemalen amandelen. Knees als alles goed is vermengd het water erdoor.
Vorm een platte rechthoek van het deeg, wikkel hem in plasticfolie en laat hem 1 uur rusten.
Haal het deeg uit een 15 minuten voor het uitrollen uit de koelkast.
Verwarm de oven voor op 190 Β°C.
Bestuif het werkvlak met bloem, en rol het deeg met een deegroller uit en leg ze in de vormpjes, prik het deeg in.
Nu kan je ze ofwel blindbakken (met rijst of bakerwten), haal na 10 minuten de steunvulling eruit, en bak nog 5 minuten of tot ze stevig zijn.
Haal ze uit de vormpjes en laat ze afkoelen op een rooster.
Doe de banketbakkersroom in een spuitzak met glad spuitmondje en spuit de room erin. Werk af met het fruit en versier nog met munt /slagroom, …
ΓΓ©n reactie Voeg uw reactie toe