Met kip kan je echt steeds alle kanten uit. En als het om smaken gaat, ook heel de wereld rond.
Zelf hou ik enorm van de specerijen die zo typisch zijn in de keuken uit het Midden-Oosten of Noord-Afrika. Komijn, kurkuma, gember, …
Al deze specerijen geven een heerlijke saus vol aroma’s. Geef er nog een pittige bulgur salade bij en je waant je ver weg, in het Midden-Oosten of Marokko…
Ik heb hier de bovenbouten gebruikt met bot, je kan er ook voor kiezen de onderbouten te gebruiken of de bout in zijn geheel.
Wat heb je nodig voor deze kip?
π©βπ³ 8 personen
β° 60 min
2 kg kippen(boven) bouten met vel en bot
2 uien in ringen
1 el paprikapoeder
4 tl gemalen komijn
1/2 tl gemalen kurkuma
1 tl gemalen gember
1 tl gemalen sumak
250 ml kippenbouillon
250 ml Knorr Drops of the World Marokko
Olijfolie
Peper en zout
Bloem
Afwerking: peterselie, olijven en citroen
Grote ovenpan: ik heb de Barcelona Antikleef stoofpan van Greenpan gebruikt.
Wat moet je doen?
Verwarm eerst de oven voor op 200 Β°C. Kruid de kip aan alle zijde met peper en zout en doe de kip nadien even in de bloem. Klop de overtollige bloem eraf. Verwarm de olijfolie in de pan en bak de kip aan alle zijde aan tot ze mooi bruin ziet.
Haal dan de kip even uit de pan en doe er dan de ui in en stoof de ui aan tot ze zacht is. Voeg er vervolgens de specerijen bij en bak ze even mee aan. Doe er dan de bouillons bij samen met de kip. Zet de pan in de oven en bak de kip ongeveer 60 minuten of tot ze gaar is.
Haal de pan vervolgens uit de oven en voeg er dan naar smaak de olijven aan toe. Werk verder nog af met fijngehakte peterselie en partjes citroen.
Serveer de kip met brood om in de saus te dippen en een pittige bulgur salade.