Vorig jaar ben ik voor de eerste keer gaan eten bij Radis Noir. Intussen is daar al een keer bijgekomen. Eens zelf met de voetjes onder de tafel schuiven, daar wordt je ook blij van. En zeker bij een restaurant met zo een pure keuken. Toen ik dit geserveerd kreeg, wist ik meteen, dat wil ik thuis ook eens uitproberen. En intussen komt het regelmatig op het menu.
Wat heb je nodig?
Stevige witte vis : ong. 200 g per persoon
(kijk hiervoor naar de viskalender welke vis er op dat moment in het seizoen is)
1 l visbouillon om te pocheren
250 g aardappelen in blokjes
sluimer erwten
groene asperges,… of andere groene groenten (courgette, broccoli,…)
voor de kruidensaus:
een bussel bussel peterselie, zuring, kervel
(hoe wat kruiden apart voor de afwerking)
bicarbonaat
250 ml room
citroensap
Wat moet je doen?
Kook of stoom de aardappelen gaar. Doe hetzelfde met de gekozen groene groenten.
Verwarm een pot met water om de kruiden te blancheren. Doe er ook een beetje bicarbonaat in: zo blijven de kruiden hun mooie groene kleur behouden.
Hou een deel van de kruiden opzij om nadien over het gerecht te doen.
Schep de geblancheerde kruiden uit het water en doe ze over in een blender of keukenrobot. Mix ze fijn en voeg eventueel nog wat kookvocht toe en de room tot een smeuïge kruidensaus.
Doe de saus in een hapjespan en verwarm lichtjes.
Breng op smaak met wat citroensap, peper en zout.
Verwarm de visbouillon en pocheer zachtjes de vis.
Doe de gare aardappelen en groenten in de kruidensaus gevolgde door de vis. Laat samen even doorwarmen.
Schep alles in een diep bord, doe de saus erover en de rest van de kruiden.