Pasta met geroosterde paprika en feta of geitenkaas

Deze pasta met geroosterde paprika is echt een topper! Echt waar. Een zomers gerechtje dat super smaakt op een terrasje met een glaasje frisse wijn. Maar ook als het wat grijzer weer is zoals nu.  Het geeft je immers ineens een summer boost. Iets wat we met tijd allemaal wel eens kunnen gebruiken.

pasta met geroosterde paprikasaus

De combinatie van de zoete smaak van de geroosterde paprika’s, met het frisse zure van de feta of geitenkaas is echt fantastisch en super eenvoudig. Het is eens iets anders dan de gewone tomatensaus. Als het paprikaseizoen is, maak dan ineens voldoende en vries de saus in. Eens iets anders dan de gewone tomatensaus! En dan heb je ook in de winter nog af en toe een zomerherinnering.

Met deze pasta met geroosterde paprika kan je zelf nog variëren. Doe er in de zomer nog wat extra kerstomaatjes en rucola aan toe of in de winter een beetje spinazie. Je kan ook nog enkele stukjes paprika heel laten en er zo bij voegen.

Zelf ben ik voor de pure smaak zonder room, maar je kan er ook een beetje room aan toevoegen indien je liever een romigere saus hebt.

Zin in een ander gerechtje met paprika? Probeer dan eens dit visgerecht met paprikasaus.

Nog meer winterpasta

  1. pasta met kip en spruitjes
Smakelijk

Pasta met geroosterde paprikasaus

Auteur Anke Morreel

Wat heb je nodig?

  • 160 g Pasta Tagliatelle, penne, …
  • 4 paprika’s
  • 120 gr feta of andere geitenkaas mag meer of minder zijn, naar eigen smaak
  • basilicum
  • 1 kl balsamicoazijn
  • 1 el olijfolie

Wat moet je doen?

  • Begin met je paprika’s te roosteren onder de gril tot het vel zwart is.
  • Doe ze in een zak of kom met plastikfolie over en laat ze afkoelen. Op deze manier kan je nu gemakkelijk de pel er afdoen. Dit kan je al vooraf doen.
  • Als dat gebeurd is, mix je ze samen met de basilicum, azijn en olie in een blender.
  • Verwarm intussen het water voor de pasta en kook de pasta gaar.
  • Doe de mix in een kookpotje, kruid af met peper en zout. En warm de saus op.
  • Giet de pasta af en doe de saus erbij.
  • Doe er ook de 3/4 van de feta bij.
  • Serveer de pasta en strooi er nog extra basilicum en feta over.

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Tallore schreef:

    Wel dat mag je mij nu eens elke dag voorschotelen!

Wil je iets delen? Heb je een vraag? Altijd fijn om iets van je te lezen!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.