Vis met paprikasaus

Deze paprikasaus pas perfect bij een stukje stevige witte vis. Je kan dit zowel serveren als voorgerecht of als  hoofdgerecht. Als garnituur heb ik hier gekozen voor een gevulde courgette met rijst.

vis-met-paprikasaus
smakelijkgroen
vis met paprikasaus

Gemakkelijke paprikasaus voor bij vis

No ratings yet
Gang Saus
Keuken Europees
4
85 kcal

Wat heb je nodig?
  

Gegrilde paprika's

  • 2 rode paprika’s

Saus

  • 1 sjalot fijngesneden
  • 4 dl visbouillon
  • 1 dl room
  • peper en zout
  • gerookt paprikapoeder
  • bladpeterselie of oregano
  • paprikamix (zie hierboven)

Vis

  • 4 witte stevige visfilet ong 200 gr per persoon als hoofdgerecht met of zonder vel. (zonder vel stoom ik mijn vis altijd)

Wat moet je doen?
 

De paprika's

  • We gaan de paprika's eerst grillen.
  • Snij hiervoor de paprika's in 2 en haal de pitjes eruit.Leg ze met de velkant naar boven in een braadslee of op een bakplaat en gril ze in de oven tot het vel zwart is geblakerd.
    2 rode paprika’s
  • Haal ze uit de oven en dek de braadslee af met aluminiumfolie of steek ze in een plastiek zak om af te koelen.
  • Zodra ze zijn afgekoeld kan je ze gemakkelijk pellen.
  • Doe de gepelde paprika’s in een blender en mix tot een smeuïge pasta.

De saus

  • Fruit de sjalot aan in een beetje (olijf) olie, voeg de visbouillon toe en laat inkoken tot een vierde.
    1 sjalot, 4 dl visbouillon
  • Voeg dan de room en paprikamix toe en verwarm opnieuw.
    1 dl room, paprikamix (zie hierboven)
  • Breng op smaak met oregano, gerookt paprikapoeder en eventueel nog extra peper en zout.
    gerookt paprikapoeder, bladpeterselie of oregano, peper en zout

De vis

  • Hier kan je alle kanten mee uit. Kies een mooi stukje filet dat je eventueel kan stomen, kort bakken in de oven enz.
    4 witte stevige visfilet ong 200 gr per persoon als hoofdgerecht
  • Lepel een beetje saus in een bord en leg een portie vis erop.
  • Garneer nog met een blaadje bladpeterselie.

Voedingswaarde

Calories: 85kcal | Carbohydrates: 6g | Protein: 3g | Fat: 6g | Saturated Fat: 3g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 1g | Cholesterol: 15mg | Sodium: 329mg | Potassium: 264mg | Fiber: 1g | Sugar: 4g | Vitamin A: 2023IU | Vitamin C: 77mg | Calcium: 62mg | Iron: 1mg
Trefwoord paprika
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was in een reactie hieronder
of vermeld @donnacaramella / tag #donnacaramella!
Geef een reactie

3 reacties Voeg uw reactie toe

Wil je iets delen? Heb je een vraag? Altijd fijn om iets van je te lezen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.