Deze paprikasaus pas perfect bij een stukje stevige witte vis. Je kan dit zowel serveren als voorgerecht of als hoofdgerecht. Als garnituur heb ik hier gekozen voor een gevulde courgette met rijst.
Wat heb je nodig?
4 witte stevige visfilet ong 200 gr per persoon als hoofdgerecht, met of zonder vel. (zonder vel stoom ik mijn vis altijd)
2 rode paprika’s
1 sjalot, fijngesneden
4 dl visbouillon
1 dl room
peper en zout
bladpeterselie
Wat moet je doen?
Snij de paprika’s in 2 en haal de pitjes eruit. Leg ze met de velkant naar boven in een braadslee of op een bakplaat en gril ze in de oven tot het vel zwart is geblakerd. Haal ze uit de oven en dek de braadslee af met aluminiumfolie of steek ze in een plastiek zak om af te koelen.
Zodra ze zijn afgekoeld kan je ze gemakkelijk pellen.
Doe de gepelde paprika’s in een blender en mix tot een smeuïge pasta.
Fruit de sjalot in een beetje olie, voeg de visbouillon toe en laat inkoken tot een vierde. Voeg dan de room en paprikamix toe en verwarm opnieuw. Breng eventueel nog extra op smaak met peper en zout.
Stoom intussen de vis gaar of bak de vis eerst langs de velkant en draai 1x om tot de vis gaar is.
Lepel een beetje saus in een bord en leg de portie vis erop. Garneer nog met een blaadje bladpeterselie.
3 reacties Voeg uw reactie toe